Нове медіа, яке створює звільнена команда Kyiv Post, очолить Ольга Руденко

Дата: 15 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Нове медіа, про створення якого заявила звільнена редакція газети Kyiv Post, очолить ексзаступниця головного редактора видання Ольга Руденко, яка присвятила бренду 10 років.

Про це повідомляється на сторінці Save the Kyiv Post у фейсбуку.

Джерело: kyivpost.com

У повідомленні уточнюється, що команда журналістів переходить до запуску “нового медіааутлета з 30 експрацівниками Kyiv Post на борту, щоб продовжити його спадщину”.

За бізнес-сторону нового проєкту відповідатиме медіаконсультаційна фірма Jnomics Media, що базується в Лондоні та Києві. Її засновники – випускники Kyiv Post Якуб Парусинскі та Дарина Шевченко, які обійматимуть посади головного фінансового директора та головного виконавчого директора відповідно.

Редколегія заявила про те, що наразі працює над створенням юридичної особи, окресленням стратегії та забезпеченні партнерства з громадою, а також запросила читачів про підтримку. Для того щоб зробити внесок, надати підтримку або стати абонентом нового видання, треба залишити свої контактні дані тут.

Перший редакційний продукт, бюлетень, журналісти запустили з 15 листопада. Оформити розсилання можна тут.

Також редколегія розпочала краудфандингову кампанію на сторінці GoFundMe та Patreon. 

“Викачування нового медіааутлета займе трохи часу, і ми вдячні за ваше терпіння. Проте нас надихає виклик створення сучасного, гідного довіри та самобутнього видання”, – заявили журналісти.

Джерело: скриншот повідомлення на фейсбук-сторінці Save the KyivPost

Про намір створити нове медіа звільнений колектив першого англомовного видання України Kyiv Post заявив 11 листопада, після того як перемовини з власником газети, одеським забудовником Аднаном Ківаном, щодо її продажу зайшли в глухий кут.

Журналісти запропонували Ківану продати видання, щоб вийти з конфліктної ситуації, проте той відмовився.

Нагадаємо, колектив Kyiv Post 8 листопада заявив про те, що їм оголосили про негайне закриття газети та закрили доступ до сайту.

Це сталося на тлі нещодавніх заяв власника видання про розширення та запуск українськомовного медіа під відповідним брендом, які стали цілковитою несподіванкою для членів редакції.

Вони переконані, що власник намагається позбутися “незручних, чесних та принципових журналістів”, щоб потім запустити видання з новою командою.

Водночас на сайті Kyiv Post з’явилося повідомлення від імені Ківана про зупинення роботи видання на короткий час для перезавантаження. Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва, посилаючись на власні джерела, повідомила, що “проблеми в редакції почалися кілька тижнів тому і пов’язані з тиском на Ківана з боку Офісу президента”.

Посли Євросоюзу та Великої Британії засудили закриття Kyiv Post. Зокрема, голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас наголосив на тому, що йому “сумно чути про закриття Kyiv Post”, а також попередив про те, що Україна ризикує “втратити його з наслідками”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter