В Україні зʼявився онлайн-курс про права внутрішньо переміщених осіб

Дата: 28 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Освітня платформа “Prometheus” опублікувала новий онлайн-курс під назвою “Що має знати внутрішньо переміщена особа?”. Зареєструватися на нього можна вже зараз, а навчання почнеться 4 серпня.

Курс представлено на сторінці освітньої платформи. 

Фото: EPA/UPG

Онлайн-курс “Що має знати внутрішньо переміщена особа?” покликаний стати для внутрішньо переміщених осіб своєрідним довідником щодо їхніх прав, можливостей, актуальних питань медичного забезпечення, освіти, а також усіх знань, що полегшують інтеграцію за новим місцем проживання.

“Курс надасть актуальну, систематизовану інформацію та необхідні інструменти, які внутрішньо переміщені особи можуть одразу використати для закриття нагальних потреб. Це дозволить внутрішньо переміщеним особам оперативно отримати необхідні ресурси та послуги, поновити процес навчання чи роботи, і як результат – якнайшвидше стати частиною громади”, – зазначають розробники курсу.

Курс стане у пригоді внутрішньо переміщеним особам та їхнім близьким, представникам громад, які приймають ВПО, представникам організацій та волонтерам, які надають допомогу, консультації та підтримку внутрішньо переміщеним особам, представникам державних органів, установ та організацій (вчителям, лікарям, правоохоронцям тощо), а також небайдужим громадянам, які приймають ВПО у себе вдома.

Проєкт складається з десяти модулів, у яких є експертні та методичні відеолекції, текстові матеріали та тест для закріплення знань. 

Після успішного проходження курсу, учасники, які опрацювали весь лекційний матеріал, виконали всі тестові завдання та отримали щонайменше 60% від загальної кількості балів, зможуть отримати сертифікат.

Програму розробили експерти та експертки громадських організацій, які входять до неформальної Коаліції організацій, які опікуються питаннями захисту прав постраждалих від збройної агресії осіб. Зокрема, це такі ГО як “Донбас СОС”, “Крим SOS”, Громадський холдинг “Група впливу”, Центр прав людини ZMINA, Кримська правозахисна група та благодійні фонди “Право на Захист”, “Восток SOS” і “Стабілізейшен Суппорт Сервісез”.

Раніше ZMINA повідомляла про створення на Prometheus онлайн-курсів, зокрема “Вивчаючи міжнародне гуманітарне право”“Qırım: Крим – це ми”“Діалог та медіація: шлях до порозуміння”“Захист прав людей з інвалідністю”“Сексуальна освіта”“Роль лікаря в запобіганні, виявленні та реагуванні на випадки насильства над дітьми”“Протидія та попередження булінгу в закладах освіти”“Жінки та чоловіки: гендер для всіх”“Як писати про ЛГБТ”“Соціальна робота з людьми, які мають хронічні захворювання”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter