В Україні вперше онлайн відбувся Марш рівності

Дата: 22 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Уперше в Україні Марш рівності в межах КиївПрайду відбувся онлайн. 

Про це повідомили організатори. 

#Матизрозумієтапідтримає

#Матизрозумієтапідтримає Батьківщина-мати за рівність для всіх! Великий ЛГБТ+ прапор сьогодні майорить над усім Києвом. Дякуємо Saatchi & Saatchi Ukraine та Dronarium Украина за #prideonair

Опубліковано KyivPride Неділя, 21 червня 2020 р.

Цього року на киян та гостей столиці чекав цілий місяць просвітницьких заходів на тему антидискримінації ЛГБТ-людей, який мав розпочатися 21 травня. Однак через епідемію коронавірусу проведення заходів відклали на невизначений термін. Водночас цілий місяць на сторінках “КиївПрайду” в соцмережах проходили лекції та онлайн-зустрічі на тему толерантності до ЛГБТ-людей. 

Марш рівності відбувався протягом дня, а тому всі учасники могли залишати власні мітки на гугл-картах із лозунгами за права ЛГБТ+, фотографіями плакатів і різними іншими посланнями.

Окрім цього, “КиївПрайд” спільно з Dronarium та “Saatchi&Saatchi Україна” запустили над Києвом величезний веселковий прапор. Дрон із прапором кружляв центральними вулицями Києва та облетів визначні пам’ятки української столиці.

Як відомо, перший прайд в Україні мав відбутися ще 2012 року, проте тоді його скасували через небезпеку з боку ультраправих. Згодом проведення Маршу рівності почали активно підтримувати міжнародні партнери України й нечисленні українські політики та посадовці. Найбільший на сьогодні прайд відбувся в Києві торік. За словами організаторів, 8 тисяч людей вийшли в центр міста з плакатами під гаслом “Свобода. Єдність. Боротьба”. Тоді вперше підтримати прайд офіційно закликали в КМДА. 

У вересні минулого року вперше Марш рівності відбувся в Харкові. Тоді до правозахисної ходи долучилися понад три тисячі людей. Проведення маршу в місті намагався заборонити міський голова Геннадій Кернес, однак згодом влада Харкова вирішила не звертатися до суду з проханням заборони, а допомогти з організацією та безпекою фестивалю.

Цього року вперше очікувалося проведення ходи й у Запоріжжі. 

Раніше ZMINA докладно розповідала, коли і чому розпочали проводити прайди, чим український Марш рівності відрізняється від карнавалу в Сан-Паулу, а також чому ходу за права людини не слід називати “гей-парадом”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter