В окупованому Криму на сім років ув’язнили кримського татарина за “фінансування” добробату

Дата: 20 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Незаконна “суддя” так званого “Київського районного суду” тимчасово окупованого Сімферополя Оксана Карчевська засудила кримського татарина Аппаза Куртамета на сім років позбавлення волі з відбуванням першого року у в’язниці, а решту строку у колонії суворого режиму. Росіяни інкримінують молодику нібито перерахування коштів члену добровольчого батальйону “Крим”. 

Про це інформує правозахисна організація “Кримський процес”

Аппаз Куртамет

На попередньому засіданні “прокурор” під час дебатів попросив “суд” ув’язнити громадянина України на десять років позбавлення волі, стверджуючи, що провину підсудного повністю довели під час судового процесу.

Сторона захисту наполягала на виправданні Куртамета, наполягаючи, що у діяннях кримського татарина не було складу злочину.

Нагадаємо, що зв’язок з Аппазом Куртаметом обірвався 23 липня 2022 року, після того, як він заїхав на пункт пропуску “Чонгар”, прямуючи з Новоолексіївки до родичів в Криму. До 8 жовтня 2022 року про його місцеперебування та статус не було нічого відомо.

Згодом “суддя” незаконного “Київського райсуду Сімферополя” Віктор Крапко обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у зв’язку з підозрами в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 208 КК РФ.

У жовтні 2022 року правозахисна організація “Крим SOS” визнала кримського татарина Аппаза Куртамета жертвою насильницького зникнення.

Судове слідство в його справі розпочалося 17 лютого 2023 року. Справа була розглянута під час чотирьох судових засідань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter