На КПВВ в Криму зник кримський татарин, ймовірно, його утримують російські силовики – Чубаров

Дата: 14 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
У тимчасово окупованому Криму зник 20-річний кримський татарин Аппаз Куртамет з Херсонської області. Хлопець не виходить на зв’язок вже понад три тижні. Існують підозри, що кримського татарина викрали російські силовики.
 
Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.
 
Аппаз Куртамет. Джерело: телеграм-канал Рефата Чубарова

“Ось уже 22 дні як немає звісток про громадянина України, мешканця селища Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області Аппаза Куртамета, 2002 року народження, кримського татарина”, написав Чубаров.

Аппаз Куртамет вирушив 23 липня 2022 року з селища Новоолексіївка у Крим до родичів. Відомо, що він прибув на пункт пропуску, який продовжує діяти з кримського боку адміністративної лінії між окупованими Кримом і Херсонською областю. Тут його зв’язок із родичами перервався, повідомляє Чубаров.

Другого дня, 24 липня, матері Куртамета зателефонував невідомий і повідомив (начебто на прохання Аппаза), що його сина затримали при проходженні контролю документів на КПВВ “Чонгар”.

Численні спроби матері з’ясувати подальше місцеперебування сина ні до чого не привели. При цьому наявна інформація має вкрай суперечливий характер. Так, різними неофіційними каналами повідомляється, що Аппаза утримують у Сімферопольському СІЗО, але на офіційні звернення адміністрація СІЗО відповідає, що у них заявлена ​​особа не значиться. Заперечує свою причетність до зникнення Куртамета і окупаційне “управління ФСБ РФ по республіці Крим та місту Севастополю”.

“У нас є всі підстави стверджувати, що громадянина України, двадцятирічного Аппаза Куртамета було затримано 23 липня 2022 року на КПВВ “Чонгар” і який з 24 липня 2022 року незаконно утримується ФСБ РФ. При цьому злочинне приховування фсбешниками місцеперебування Аппаза Куртамета від його матері та інших родичів протягом 22 днів свідчить про безпрецедентний тиск на молоду людину з метою, відомою лише російським спецслужбам”, зазначив Чубаров.

Він повідомив, що оприлюднив інформацію про зниклого молодого чоловіка після того, як його близькі подали в окупаційну кримську поліцію заяву про розшук. Чубаров зазначив, що в умовах окупації Криму, а тепер і захоплення військовими РФ Херсонської та Запорізької областей, лише публічність про скоєні злочини проти особистості є єдиним способом захистити життя людей, які опинилися під владою окупантів Росії.

Нагадаємо, наприкінці липня на Херсонщині окупанти викрали та відвезли до СІЗО Сімферополя волонтера та колишнього командира корабля управління Військово-морських сил України “Славутич” Олексія Кисельова.Він жив і займався громадською діяльністю в Генічеську.

За словами очевидців, 22 липня так звані “ДНРівці” вдерлись до будинку у Генічеську, де мешкав Олексій Кисельов, і з зав’язаними очима та зв’язаними руками відвезли у невідоме місце.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter