ФСБ викрала волонтера та екскомандира корабля “Славутич” Олексія Кисельова

Дата: 30 Липня 2022
A+ A- Підписатися

На Херсонщині окупанти викрали і відвезли до СІЗО Сімферополя волонтера та колишнього командира корабля управління Військово-морських сил України “Славутич” Олексія Кисельова. Він жив і займався громадською діяльністю в Генічеську.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, посилаючись на власні джерела на окупованій території. 

Фото: Центру журналістських розслідувань

За словами очевидців, 22 липня так звані “ДНРівці” вдерлись до будинку у Генічеську, де мешкав Олексій Кисельов, і з зав’язаними очима та зв’язаними руками відвезли у невідоме місце.

“Там його тримали три дні, де, не виключено, застосовували тортури. Після чого передали ФСБ і відвезли у Сімферополь, де утримують у СІЗО”, – розповіли місцеві мешканці.

Вони ж повідомили, що військові викрали і автомобіль Кисельова, який досі був на “севастопольських номерах”. 

Є ймовірність того, що Олексію Кисельову можуть інкримінувати участь у “незаконному збройному формуванні батальйон імені Номана Челебіджихана”.

За цією фальшованою ФСБ справою арештовані та вже відбувають незаконно присуджені строки позбавлення волі десятки кримських татар та українських активістів, частина з яких брали участь у громадянській блокаді товарних поставок до окупованого Криму у 2015-2016 роках. 

Нагадаємо, що на Херсонщині достеменно відомо про затримання окупантами 63 представників органів місцевого самоврядування і близько 300 проукраїнських активістів. Проте справжня кількість викрадених більша.

Російські загарбники посилили терор проти мирного населення. Вони перевіряють автомобілі, особисті речі, телефони, чоловіків змушують роздягатись – і якщо військовим РФ щось не сподобається (інформація в телефоні, татуювання та інше), то людей просто забирають. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter