В Ізраїлі зник фотожурналіст Рой Ідан: чоловік зняв вторгнення ХАМАС у його поселення

Дата: 09 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

В Ізраїлі зник фотограф видання Yediot News Рой Ідан: чоловік відзняв вторгнення членів угруповання ХАМАС у свій кібуц Кфар-Аза біля кордону сектору Газа.

Про це пише Yediot News.

Рой Ідан і фото вторгнення ХАМАС до кібуцу, зроблене фотографом. Джерело: ynet.co.il

Ідан зняв ракетні обстріли та загін терористів, які проникли в кібуц на парапланах. Невдовзі після цього в будинок журналіста ввірвалися бойовики й застрелили його дружину. Як стверджують сусіди, чоловік тоді тримав на руках трирічну дочку і, ймовірно, зазнав поранення. Також очевидці стверджують, що терористи викрали дівчинку та відвезли її до Гази.

Іншим двом дітям – хлопчику дев’яти років і дівчинці шести – вдалося заховатись у шафі. Пізніше їх забрали родичі.

Станом на сьогодні про місце перебування ізраїльського фотографа інформації немає.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня терористична організація ХАМАС завдала масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю. Ракетна атака терористів тривала весь день. На ізраїльську територію також зайшли мобільні групи бойовиків, які захопили військову базу і взяли під свій контроль декілька міст.

Цього ж дня Ізраїль зазнав ракетного удару з кількох місць у Газі. Лідер військового крила ХАМАС заявив, що угруповання розпочало нову операцію проти Ізраїлю. Ізраїльська армія після масованого ракетного обстрілу з боку палестинського анклаву вдарила по території сектору Газа.

Пізніше цієї ж дати прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив про завершення першого етапу операції “Залізні мечі”, що стала відповіддю на атаку ХАМАС. За словами очільника уряду, армія оборони Ізраїлю знищила більшу частину сил бойовиків, які вторглися на територію єврейської держави.

Однак попри значні успіхи армії оборони Ізраїлю – ЦАХАЛ – він заявив, що країна вступає в тривалу та важку війну. Зокрема, ізраїльська армія б’є по Газі у відповідь на атаки й заявляє, що вбила “сотні палестинських терористів” під час ударів.

Посольство Ізраїлю в США заявило, що бойовики ХАМАС викрали 100 ізраїльтян, цивільних і військових. Влада Ізраїлю звернулася до Єгипту з проханням виступити посередником у звільненні ізраїльтян, захоплених палестинськими бойовиками.

Кількість жертв нападу ХАМАС на Ізраїль станом на 9 жовтня щонайменше 800, більш ніж 2,5 тисячі отримали поранення, десятки людей перебувають у критичному стані. 

Нагадаємо, що внаслідок атаки бойовиків ХАМАС на Ізраїль загинули щонайменше дві громадянки України. Дипломати вживають заходів для того, щоб організувати репатріацію тіл загиблих.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter