Через атаку ХАМАСу в Ізраїлі загинули дві громадянки України — МЗС

Дата: 08 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
Унаслідок атаки бойовиків ХАМАСу на Ізраїль загинули щонайменше дві громадянки України. Дипломати вживають заходів для того, щоб організувати репатріацію тіл загиблих.
 
Про це повідомило посольство України в Ізраїлі в коментарі “Інтерфакс-Україна”. Також інформацію підтвердив речник МЗС України Олег Ніколенко.
 
Обстріли Ізраїлю з боку бойовиків ХАМАСу. Фото: AFP

“Посольство України отримало підтвердження від поліції Ізраїлю щодо загибелі двох громадян України. Вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих”, — зазначили в посольстві.

У коментарі hromadske речник МЗС уточнив, що йдеться про двох жінок. Обидві громадянки тривалий час проживали в Ізраїлі. Консули надають необхідну консульську допомогу, підтримують зв‘язок із родичами.

Інформація про наявність громадян України серед поранених або зниклих безвісти наразі відсутня.

Нагадаємо, премʼєр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу оголосив про успішне завершення першого етапу війни з Палестиною. За останніми офіційними даними, кількість загиблих ізраїльтян унаслідок атаки бойовиків ХАМАСу сягнула 300 людей, а поранення дістали 1 864 людини.

Раніше ZMINA повідомляла, що 7 жовтня близько 6:30 ранку бойовики руху ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, оголосили про початок операції “Потоп Аль-Акса” проти Ізраїлю. Вони здійснили масований ракетний удар по території Ізраїлю і перейшли кордон в Секторі Гази, бойовики проникли на територію Ізраїлю в низці різних місць.

Армія Ізраїлю у відповідь оголосила про початок контртерористичної операції “Залізні мечі” у Секторі Гази. Станом на вечір 7 жовтня ізраїльські військові відновили контроль над більшістю прикордонних громад із Сектором Гази, куди проникли бойовики.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter