Унаслідок масованого ракетного удару по території Ізраїлю з боку ХАМАС загинули близько 40 людей

Дата: 07 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
7 жовтня близько 6:30 ранку бойовики руху ХАМАС здійснили масований ракетний удар по території Ізраїлю і перейшли кордон в секторі Газа, унаслідок атаки загинули щонайменше 40 осіб, постраждали ще понад 700.
 
Про це повідомляє The Times of Israel.
 
Наслідки ракетної атаки ХАМАС на Ізраїль. Фото: AFP

“Щонайменше 40 осіб загинули та 740 отримали поранення з початку масованої атаки терористичного угруповання ХАМАС”, – йдеться у повідомленні.

ХАМАС стверджує, що захопив низку заручників з Ізраїлю та перевіз їх до Сектору Гази. Офіційного підтвердження з Ізраїлю про це не було.

Фото: AFP

Старший військовий командувач ХАМАС Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ, закликаючи палестинців у всьому світі до боротьби. Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни випустили 2200 ракет.

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов солдат резерву відповідно до потреб ЦАХАЛу. Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції””Залізні мечі” у відповідь на атаку ХАМАС.

Ракетна атака ХАМАС на Ізраїль. Фото: AFP

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.

ЄС, США, Україна та низка країн засудили атаку ХАМАС по Ізраїлю.

6 жовтня виповнилося 50 років від початку збройного конфлікту між низкою арабських держав та Ізраїлем, що отримав назву “війни Судного дня”. Тоді Єгипет і Сирія атакували ізраїльські позиції в день одного з найбільш шанованих в юдаїзмі свят Йом-Кіпур. Сьогодні ХАМАС дав зрозуміти, що приурочив напад до цієї дати. В палестинських мечетях лунають заклики до священного джихаду проти єврейської держави.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter