Кількість загиблих цивільних в Ізраїлі через атаку ХАМАС збільшилася до щонайменше 300 людей

Дата: 08 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
Премʼєр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу оголосив про успішне завершення першого етапу війни з Палестиною. За останніми офіційними даними, кількість загиблих ізраїльтян унаслідок атаки бойовиків ХАМАСу сягнула 300 людей, а поранення дістали 1 864 людини.
 
Про це повідомляють Times of Israel та Al Jazeera.
 
Наслідки обстрілів Ізраїлю з боку бойовиків ХАМАСу. Фото: Yossi Zamir/Flash90

За словами очільника уряду, Ізраїль завершила перший етап контртерористичної операції, знищивши більшість сил противника, які проникли на територію країни.

“При цьому ми почали наступальний рух, і він триватиме без застережень і без перепочинку – до досягнення цілей. Ми відновимо безпеку громадян Ізраїлю і переможемо”, – написав прем’єр.

За останніми офіційними даними, кількість загиблих унаслідок атаки на Ізраїль зросла до щонайменше 300 людей. Водночас кількість поранених медики наразі оцінюють у 1864 людей, із яких понад три сотні – у важкому стані.

Водночас ХАМАС стверджує, що в Секторі Гази внаслідок ізраїльських ударів загинули 256 палестинців і ще 1788 – були поранені.

Ізраїльська армія б’є по Газі у відповідь на атаки на Ізраїль і заявляє, що вбила “сотні палестинських терористів” під час ударів.

За даними Times of Israel, ізраїльські війська повернули під контроль поліційну станцію в південному місті Сдерот, захоплену ХАМАСом у перші години проникнення. Ізраїльські сили досі обшукують громади на півдні країни, щоб виявити палестинських бойовиків.

Обстріли Ізраїлю з боку Сектора Гази. Фото: MAHMUD HAMS / AFP

Крім того, армія оборони Ізраїлю вночі завдала артилерійських ударів по Лівану після того, як у напрямку ізраїльської території звідти випустили мінометні снаряди.

Ізраїльська винищувальна авіація також завдала ударів по мечетях у Секторі Гази – бойовики ХАМАСу використовували релігійні обʼєкти у військових цілях. ЦАХАЛ також заявив про знищення штаб-квартири розвідки ХАМАСу, військової та авіаційної бази, а також банків, які фінансують терористів.

Рада Безпеки ООН має намір провести екстрені закриті консультації щодо ескалації в Ізраїлі. Зустріч, яку вперше скликала Мальта, відбудеться ввечері 8 жовтня у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку.

Нагадаємо, 7 жовтня близько 6:30 ранку бойовики руху ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, оголосили про початок операції “Потоп Аль-Акса” проти Ізраїлю. Вони здійснили масований ракетний удар по території Ізраїлю і перейшли кордон в Секторі Гази, бойовики проникли на територію Ізраїлю в низці різних місць.

Армія Ізраїлю у відповідь оголосила про початок контртерористичної операції “Залізні мечі” у Секторі Гази. Станом на вечір 7 жовтня ізраїльські військові відновили контроль над більшістю прикордонних громад із Сектором Гази, куди проникли бойовики.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter