Україна поверне Кримський півострів силою і дипломатією – Буданов

Дата: 26 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Україна поверне тимчасово окупований Крим комбінованим шляхом – і силою, і дипломатією.

Про це він сказав в інтерв’ю LIGA.net

За його словами, без сили нічого не буде й українські підрозділи зайдуть туди зі зброєю в руках.

Відповідаючи на ремарку про те, що для західних країн Крим є “червоною лінією”, глава розвідки сказав, що йому “не цікаво слухати думки людей, які не відображають позицію українського народу”.

Буданов підкреслив, що Україна поверне назад усі втрачені території.

Він нагадав, що Україна – це країна, визнана в кордонах 1991 року, а хто з цим не згоден, той не погоджується зі світопорядком, що існує з часів закінчення Другої світової війни, і з новими основами ООН.

На запитання, куди порадить поїхати на море у відпустку влітку 2023 року, Буданов відповів: “Я пораджу в Крим. Це перлина України, яка давно чекає на українських туристів”

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що готовий розглянути варіанти невійськового повернення Криму, однак закликає не витрачати час на варіанти, які не передбачають деокупації півострова.

Нагадаємо, українська влада раніше анонсувала плани з деокупації Криму. Раніше українська влада неодноразово закликала громадян Росії, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Криму, залишити півострів, допоки є така можливість. 

Представництво президента України в АРК у співпраці з урядовими та неурядовими партнерами розробило та затвердило Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму та план заходів на її виконання, інші важливі нормативно-правові акти.

Крім того, наразі з Офісом президента, МЗС, Мінреінтеграції, Мінінфраструктури, Офісом генпрокурора, правоохоронними та іншими урядовими структурами, народними депутатами й експертним середовищем опрацьовується Стратегія відновлення Криму після деокупації. 

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова. 

Напередодні президент України Володимир Зеленський закликав громадян у тимчасово окупованому Криму триматися якомога далі від російських військових обʼєктів та надавати українським спецслужбам всю відому інформацію про окупантів, щоб звільнення Криму відбулося швидше.

Також кримчан просять терміново повідомляти геолокації та переміщення окупантів та ворожої техніки у чат-бот “єВорог” – https://t.me/evorog_bot. Громадян просять задля своєї безпеки одразу після надсилання даних українським військовим повністю видалити телеграм-бот у своєму мобільному телефоні.

Секретар РНБО Олексій Данілов висловив упевненість, що російські окопи в тимчасово окупованому Криму “точно не допоможуть” РФ, а півострів буде повернуто під контроль Києва.

Він також заявив, що колаборанти та зрадники в тимчасово окупованому Криму можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter