Росіянам не допоможуть окопи в Криму – Данілов

Дата: 17 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окопи в тимчасово окупованому Криму “точно не допоможуть” РФ, а півострів буде повернуто під контроль Києва.

Про це заявив секретар РНБО України Олексій Данілов у коментарі “Крим.Реалії“.

Олексій Данілов

“Я можу сказати: вони (окопи – Ред.) їм точно не допоможуть. Крим буде повернуто і повернуто обов’язково – у той спосіб, у який вирішить наше військово-політичне керівництво. Якщо потрібно буде за Крим воювати, ми за Крим будемо воювати, і ні в кого питати не будемо. Це наша земля, і вона має бути повернута додому”, – запевнив Данілов.

Коментуючи перебування в Криму громадян Росії, які перебралися жити на півострів після початку його окупації, Данілов заявив, що “вони легко приїхали і легко поїдуть”.

Днями розвідка повідомила, що росіяни в Криму намагаються укріпити берегову лінію, побоюючись висадки українського десанту.

 

За даними Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, росіяни почали активну експлуатацію місцевих підприємств у військових та оборонних цілях: у м. Саки підприємство ТОВ “Спектр-Поставка” виготовляє тетраедри (залізобетонні трикутники). 

Окупанти продовжують готувати окопи. У с. Міжводне місцевих мешканців, які мають нерухомість на пляжі, змушують звільнити та залишити все, бо споруди, нібито, заважають оборонній меті. 

Нагадаємо, українська влада раніше анонсувала плани з деокупації Криму. Раніше українська влада неодноразово закликала громадян Росії, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Криму, залишити півострів, допоки є така можливість. 

Представництво президента України в АРК у співпраці з урядовими та неурядовими партнерами розробило та затвердило Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму та план заходів на її виконання, інші важливі нормативно-правові акти.

Крім того, наразі з Офісом президента, МЗС, Мінреінтеграції, Мінінфраструктури, Офісом Генпрокурора, правоохоронними та іншими урядовими структурами, народними депутатами й експертним середовищем опрацьовується Стратегія відновлення Криму після деокупації. 

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що колаборанти та зрадники в тимчасово окупованому Криму можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter