Україна – на 41-му місці з 49 країн Європи за рівнем політико-правового захисту прав ЛГБТК+ людей

Дата: 19 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У рейтингу Міжнародної асоціації лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерних й інтерсексуальних людей (ILGA) за рівнем політико-правового захисту прав ЛГБТК+ людей Україна займає 41-ше місце серед 49 країн Європи.

Про це свідчать дані опубліковані на сайті ILGA.

Міжнародна організація ILGA кожного року публікує рейтинг країн за рівнем толерантності до представників ЛГБТК+ спільноти, де кожна країна отримує від 0 до 100 відсотків.

Такий рейтинг базується на законах та правилах, які діють у країні та впливають на якість життя людей. Він враховує такі показники, як рівність і недискримінація, сімейні права, злочини на ґрунті ненависті й мова ворожнечі, юридичне визнання гендеру, простір громадянського суспільства й інші.

Як пише видання, поточний індекс України (≈19%) майже не змінився, порівняно з минулим роком (20%). За рівнем правового й політичного захисту ЛГБТК спільноти країна знаходиться на одному рівні із сусідами з Євросоюзу, зокрема Румунією (19%) і Польщею (18%).

Зазначається, що найкращий показник Україна отримала в категорії оцінки простору громадянського суспільства – 83%. Серед найгірших результатів країни є такі категорії: сімейні права, злочини на ґрунті ненависті й мова ворожнечі, тілесна цілісність та право на притулок – 0%.

У рейтингу представлені 49 країн Європи. Цього року його очолили Мальта, Ісландія й Бельгія. У кінці списку опинилися Азербайджан, РФ і Туреччина.

Нагадаємо, у грудні 2023 року згідно з рейтингом від ILGA, Україна опинилася на 39-му місці серед 49 країн Європи за рівнем забезпечення прав ЛГБТ-людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter