У Словʼянську та Чернівцях запрацювали медіабази Інституту масової інформації: що журналісти можуть там отримати?

Дата: 20 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Інститут масової інформації відкрив нові медіабази в містах Слов’янськ та Чернівці. Завдяки цим новим медіабазам мережа ІМІ тепер складається з 13 регіональних хабів, призначених для підтримки незалежних журналістів, які працюють в умовах російсько-української війни.

Про це йдеться на сайті ІМІ.

Фото: Медіабаза Словʼянськ

У нових медіабазах журналісти матимуть можливість:

  • скористатися бронежилетами, шоломами, аптечками та іншим необхідним спорядженням;
  • брати участь у тренінгах, зустрічах або інших заходах;
  • працювати в умовах стабільного електропостачання та безперебійного інтернету;
  • отримувати консультації щодо роботи в зоні бойових дій, фінансування медіа та інших важливих питань;
  • у Слов’янську – користуватися технікою для знімання й трансляції відео- та аудіоматеріалів;
  • у Чернівцях – записувати подкасти.

Директорка ІМІ Оксана Романюк зазначила, що відкриття нових медіабаз у Слов’янську та Чернівцях є важливим кроком у стратегії організації щодо підтримки журналістів, які працюють у надзвичайно складних умовах.

“У Словʼянську наша медіабаза стане для журналістів надійним тилом, забезпечуючи всім необхідним для безпечної та ефективної роботи в прифронтовій зоні. Водночас медіабаза в Чернівцях сприятиме професійному розвитку місцевих медіа, підвищуючи якість журналістики та створюючи простір для взаємодії і солідарності”, – пояснила вона. 

Медіабаза в Словʼянську буде зосереджена на підтримці журналістів, які висвітлюють бойові дії та наслідки війни на Донеччині. За словами координатора медіабази в Словʼянську Валерія Гармаша, журналісти, що працюють у Донецькій області, потребують оперативної і достовірної інформації, а також безпеки під час виконання своїх обов’язків.

“Ми швидко реагуємо на виклики, з якими стикаються наші медійники в прифронтовій зоні, забезпечуючи їх необхідною підтримкою та надаючи їм можливість продовжувати роботу навіть у надзвичайно складних умовах”, – підкреслив Гармаш.

У Чернівцях медіабаза ІМІ стане центром для розвитку місцевих медіа.

“Діяльність медіабази сприятиме покращенню якості журналістики в регіоні, забезпечуючи медійників комфортними умовами роботи та доступом до необхідного обладнання і ресурсів. Це допоможе підвищити ефективність обміну інформацією, спільну боротьбу з фейками та дезінформацією”, – наголосила координаторка Медіабази Чернівці Таїсія Гармаш.

Для того щоб скористатися послугами нових медіабаз, потрібно звернутися до відповідного координатора через фейсбук: Словʼянськ – Валерій Гармаш та Чернівці – Таїсія Гармаш.

За потреби можна зв’язатися з всеукраїнським координатором мережі “Медіабаза” Павлом Лісниченком за телефоном 050 594 20 58 або надіслати листа на електронну пошту mediabaza.ukraine@gmail.com.

Нагадаємо, що хаби “Медіабаза”, метою яких є підтримка роботи незалежних медійників у складних умовах, зʼявилися в Україні в листопаді 2022 року. Скористатися їхніми послугами зможуть як журналісти з цих регіонів, так і ті, що перебуватимуть там у відрядженні чи навіть проїздом.

Ще тоді Оксана Романюк пояснювала, що майданчики не будуть ідентичними, оскільки кожен регіон має свої особливості, специфічні потреби та вже сформовану медійну спільноту. Тож хаби підлаштовуватимуть свою роботу під ті реалії, в яких перебувають, щоб бути максимально корисними для журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter