ІМІ заявив про запуск мережі хабів “Медіабаза” для підтримки незалежних журналістів

Дата: 15 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

В Україні запрацює мережа з десяти журналістських хабів “Медіабаза”, метою якої буде підтримка роботи незалежних медійників у складних умовах.

Про це повідомляється на сайті ГО “Інститут масової інформації” (ІМІ).

Джерело: pexels.com

Найближчий рік хаби працюватимуть за підтримки ІМІ та за фінансової підтримки Посольства США в Україні в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Чернігівській та Житомирській областях.

Скористатися їхніми послугами зможуть як журналісти з цих регіонів, так і ті, що перебуватимуть там у відрядженні чи навіть проїздом.

Хаби стануть ресурсними центрами для журналістів: тут можна буде взяти в оренду захисне обладнання, попрацювати й передати дані, послухати цікавий тренінг.

На переконання виконавчої директорки ІМІ Оксани Романюк, українські та закордонні медійники мають бути захищені та забезпечені можливістю працювати навіть за найскладніших умов.

“Такими базовими принципами ми керувалися в Інституті масової інформації, запускаючи спільно з регіональними журналістами мережу ресурсних центрів”, – сказала вона.

За її словами, це не буде 10 ідентичних майданчиків, оскільки кожен регіон має свої особливості, специфічні потреби та вже сформовану медійну спільноту. Тож хаби підлаштовуватимуть свою роботу під ті реалії, в яких перебувають, щоб бути максимально корисними для журналістів, сказав координатор всеукраїнської мережі журналістських хабів Павло Лісниченко.

Загалом у хабах організовуватимуть онлайн- та офлайн-тренінги, інтенсиви, дискусійні майданчики, відбуватиметься налагодження комунікації між медійною спільнотою, владою, силовиками та військовими, надаватимуться в користування засоби захисту та професійного обладнання тощо.

Також тут пообіцяти створити умови для праці, навіть якщо в згаданих регіонах чи окремих містах не буде світла та інтернету.

Нагадаємо, що Lviv Media Forum (LMF) влітку оголосив про відкриття восени медіахабу з бомбосховищем – простору роботи та нетворкінгу для українських і закордонних медійників, де можна буде працювати з командою чи окремо, знайти партнера для проєкту та за необхідності заночувати.

Хаб запрацював у вересні 2022 року у Львові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter