У районах Києва буде по 100 пунктів обігріву з їдальнями, медпунктами та одягом

Дата: 04 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У кожному районі Києва підготують в середньому по 100 пунктів обігріву, які працюватимуть у випадку надзвичайних ситуацій узимку. Пункти обігріву обладнають всім необхідним: теплом, освітленням, санвузлами, їдальнями, місцями для відпочинку, банками теплого одягу та теплими ковдрами. 

Про це повідомили директор департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук і директорка департаменту освіти і науки Олена Фіданян.

Фото: Київська міська рада

“Усі пункти обігріву будуть облаштовані на базі соціальних об’єктів, оскільки саме там ми будемо забезпечувати тепло та енергопостачання у випадку критичної ситуації”, – зазначив Ткачук.

Фото: Київська міська рада

У будівлях таких соціальних об’єктів наявні захисні споруди, куди можна спуститися у випадку повітряної тривоги. Додатково пункти будуть обладнані генераторами для аварійного живлення, тепловими гарматами. Неподалік за необхідності чергуватимуть бригади швидкої допомоги.

Фото: Київська міська рада

Крім того, у таких соціальних об’єктах є кімнати для надання медичної допомоги. 

За словами Фіданян, відвідувачі пунктів матимуть доступ до новин та актуальної інформації про місто, а також психологічну підтримку. 

Фото: Київська міська рада

“Якщо починають працювати такі пункти обігріву, соціальний об’єкт перетворюється на об’єкт підтримки населення. Це великий комплекс роботи, до якого будуть долучені фахівці різних департаментів”, – зазначила вона.

Відомо, що 1 листопада міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що у випадку надзвичайних ситуацій взимку у Києві готуються розгорнути близько 1000 пунктів обігріву для мешканців міста. За словами мера, розглядаються різні сценарії розвитку подій і найгірший – коли взагалі не буде електроенергії, води та теплопостачання.

Фото: Київська міська рада

Раніше ZMINA писала, що в Україні в листопаді з’являться публічні точки Wi-Fi для зв’язку в умовах відімкнення світла: доступ до інтернету забезпечать через термінали Starlink, що працюють на акумуляторах. Мінцифри вже тестує першу публічну точку Wi-Fi, але місце її розташування поки не називають. 

Нагадаємо, що у Київській області та місті Києві внаслідок російських обстрілів застосовуються графіки аварійного відключення електропостачання, тобто віялові відключення. Відключаючи частину споживачів на певний час, диспетчери зберігають цілісність енергосистеми та гарантують її операційну безпеку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter