У Києві та області розпочалися віялові відімкнення електроенергії – мер

Дата: 10 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Київській області та місті Києві внаслідок російських обстрілів застосовуються графіки аварійного вимкнення електропостачання, тобто віялові відімкнення.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Наслідки обстрілу Києва 10 жовтня

“Частково обмежено електропостачання промисловим клієнтам та частині побутових клієнтів Києва та всієї  області”, – заявив Кличко.

За його словами, енергетики разом з рятувальними службами роблять усе необхідне, щоб максимально швидко відновити нормальну роботу енергосистеми.

Київводоканал працює в центрі столиці над ліквідацією пошкодженої водопровідної мережі. Але тиск у мережі вже нормалізували, і споживачам забезпечено водопостачання.

Графік аварійних вимкнень (ГАВ) застосовується, коли не вистачає ресурсу внутрішньої генерації, імпорту та аварійної допомоги із сусідньої енергосистеми.

Графіки аварійних вимкнень вводяться примусово за командою диспетчерів, щоб уникнути повного відімкнення від енергопостачання великого регіону або запобігти автоматичному та неконтрольованому знеструмленню регіону.

Відмикаючи частину споживачів на певний час, диспетчери зберігають цілісність енергосистеми та гарантують її операційну безпеку.

Нагадаємо, 10 жовтня внаслідок масованої російської ракетної атаки пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у восьми регіонах і місті Києві. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, частину областей знеструмлено. Потрібно бути готовими до тимчасових перебоїв зі світлом, водопостачанням, зв’язком.

Російська армія вночі та зранку 10 жовтня завдала масованого ракетного удару по багатьох регіонах України, зокрема Києву та Київщині, Запоріжжі, Полтавщині, Дніпру та Дніпропетровщині, Львову, Миколаєву, Тернополю та Хмельницькому, Житомирщині та Сумщині (дані станом на 12.30). Є загиблі та потерпілі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter