В Україні з’являться публічні точки Wi-Fi для зв’язку в умовах відімкнення світла – Михайло Федоров

Дата: 31 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні в листопаді з’являться публічні точки Wi-Fi для зв’язку в умовах відімкнення світла: доступ до інтернету забезпечать через термінали Starlink, що працюють на акумуляторах.

Про це в інтерв’ю Forbes повідомив віцепрем’єр, міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров.

Михайло Федоров. Джерело: фейсбук-сторінка міністра цифрової інформації

Оскільки без світла в деяких регіонах не працюють вежі мобільного зв’язку й провайдери фіксованого інтернету, уряд хоче “забезпечити країну залізобетонними місцями для зв’язку в будь-якій ситуації”, сказав він.

За словами міністра, якість зв’язку забезпечуватиме супутниковий інтернет Starlink, а незалежність від електропостачання – акумулятори Tesla Powerwall.

Федоров повідомив, що Мінцифри тестує першу публічну точку Wi-Fi, але місце її розташування не назвав.

Віцепрем’єр повідомив, що зараз Україна в процесі отримання 1570 терміналів Starlink від Польщі. Частину з них використають для створення публічних точок Wi-Fi.

Налаштування таких точок планують завершити впродовж місяця.

Через постійні російські ракетні обстріли та обстріли дронами об’єктів критичної інфраструктури в Україні запроваджують віялові та екстрені відімкнення світла. За таких умов часто не працює інтернет і немає мобільного зв’язку. 

Нагадаємо, що російські військові 31 жовтня ракетами та дронами атакували десять регіонів України, пошкодивши 18 об’єктів, більшість із яких енергетичні.

ZMINA повідомляла про те, що в Харкові через ранкові обстріли росіян 31 жовтня зупинилося метро, знеструмлений наземний транспорт, є перебої з електрикою та водою.

Також російська армія атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури в Дніпрі та Павлограді, внаслідок чого вони зазнали серйозних пошкоджень.

Атак уранці цього ж дня зазнали Вінницька, Київська, Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська, Львівська, Чернівецька області, а також Запоріжжя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter