У північнокорейських ракетах, якими росіяни гатять по Україні, знайшли деталі з Європи та США

Дата: 20 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Під час ракетних обстрілів України російські військові використовують ракети північнокорейського виробництва, в яких дослідники знайшли сотні європейських та американських компонентів. 

Про це повідомляє CNN з посиланням на дані дослідження організації Conflict Armament Research.

Ілюстраційне зображення північнокорейської ракети. Фото: defence-ua.com

Дослідники вивчали 290 компонентів, знайдених у січні в Харкові.

Виявилося, що 75% з них розробили й продали компанії, зареєстровані в США, ще 16% продали компанії, зареєстровані в Європі, та 9% – від компаній, зареєстрованих в Азії. Штаб-квартири цих компаній розташовані в США, Китаї, Німеччині, Японії, Нідерландах, Сінгапурі, Швейцарії і Тайвані. 

Виготовили компоненти між 2021–2023 роками, а отримати їх режим Кім Чен Ина міг через посередників, порушуючи санкції. 

Торік дослідники встановлювали, що 82% компонентів в ударних безпілотниках іранського виробництва, які запускає Росія в Україні, виготовлені американськими компаніями.

Нагадаємо, що інформація про постачання зброї режимом КНДР до путінської Росії з’явилася ще 2022 року, але тоді джерела повідомляли, що Кім Чен Ин озброює лише найманців з ПВК “Вагнер”. Уже цього року підтвердження застосування північнокорейських балістичних ракет в Україні отримали США.

Понад чотири десятки країн занепокоєні наслідками співпраці режиму Путіна та Кіма для безпеки світу. Українські слідчі налічили вже 24 північнокорейські ракети, що росіяни запустили по Україні.

Путін допомагає режиму Кіма обходити санкції ООН, які Росія сама підтримувала

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter