У Німеччині припинив діяльність виробник контенту для російського пропагандистського каналу RT DE

Дата: 04 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У Німеччині про припинення журналістської діяльності оголосила RT DE Productions: компанія постачала новинний контент сайту і телеканалу RT DE, що вів мовлення з Москви німецькою мовою.

Про це 3 лютого повідомило видання DW.

Джерело: dw.com

У заяві російського телеканалу щодо цього йдеться про те, що компанія зіткнулася “з величезним тиском з боку урядів, ЗМІ, корпорацій та інших осіб”.

Німецькомовний телеканал RT DE почав роботу 16 грудня 2021 року з трансляцією через супутник та інтернет. На сайті RT DE було зазначено, що цілодобове мовлення розпочали за ліцензією на кабельне і супутникове мовлення, виданою в Сербії.

Через тиждень після запуску, 22 грудня, Європейський оператор супутникового зв’язку зняв канал із мовлення через європейські супутники. Це було зроблено за запитом німецького медіарегулятора федеральних земель Берлін і Бранденбург.

2 лютого 2022 року німецька Комісія з ліцензування та нагляду (ZAK), орган земельних регуляторів радіо- і телепрограм, заборонила мовлення RT DE на території країни. РІшення аргументували тим, що медіа не має ліцензії на трансляцію в Німеччині, необхідної відповідно до чинного “Державного закону про модернізацію положення про ЗМІ в Німеччині”. Посилатися на жодний інший легітимний європейський дозвіл телеканал RT DE не може, уточнили в рішенні ZAK.

ZMINA повідомляла про те, що французький медіарегулятор Arcom закликав супутникову компанію Eutelsat припинити трансляцію трьох російських телеканалів — “Россия 1”, “Первый канал” і НТВ; в Eutelsat заявили, що виконають рішення.

Раніше Кримська правозахисна група закликала демократичні країни та держави – учасники Кримської платформи до переслідування російських пропагандистів, що підбурюють росіян до геноциду українського народу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter