У Франції заявили про припинення мовлення трьох російських телеканалів

Дата: 16 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Французький медіарегулятор Arcom закликав супутникову компанію Eutelsat припинити трансляцію трьох російських телеканалів — “Россия 1”, “Первый канал” і НТВ; в Eutelsat заявили, що виконають рішення.

Про це пише “Детектор медіа” з посиланням на інформацію на сайті Arcom.

Джерело: np.pl.ua

У рішенні щодо припинення діяльності йдеться про те, що ці медіа поширювали безпідставні звинувачення, російську пропаганду з метою виправдання війни в Україні й применшення відповідальності Росії за неї.

Також регулятор виявив, що телеканали транслювалися не лише в Росії, а й на анексованих українських територіях.

“Оскільки, на відміну від Росії, Україна, як і Франція, підписала та ратифікувала Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, Arcom має правові підстави вимагати від Eutelsat припинити трансляцію цих каналів”, — заявив регулятор.

Представниця Eutelsat підтвердила Reuters, що оператор виконає рішення Arcom.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що “Репортери без кордонів” (RSF) звернулися до Державної ради Франції з вимогою зобов’язати французького регулятора телерадіомовлення ARCOM наказати місцевому супутниковому оператору Eutelsat припинити передачу сигналів російських пропагандистських ЗМІ “Россия”, НТВ і “Первый канал”.

Перед цим у регулятора заявили про те, що не мають на це законних повноважень.

RSF звернулися до французького супутникового телевізійного оператора Eutelsat з вимогою припинити трансляцію трьох російських телеканалів, які є рупорами воєнної пропаганди Кремля, у вересні 2022 року.

На переконання правозахисників, контент, що транслюється на вказаних каналах, розпалює ненависть і геноцид та порушує вимоги, які місцеве законодавство висуває до телерадіомовних ЗМІ та супутникових операторів щодо поваги до людської гідності, охорони громадського порядку й “чесності, незалежності та плюралізму інформації та програм, які сприяли цьому”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter