У МВС порадили, як вітати жінок з 8 березня без розповідей про “красу та ніжність”

Дата: 08 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Під час привітання жінок з Міжнародним днем боротьби за жіночі права слід уникати стереотипних побажань, натомість краще подякувати за внесок кожної. 

З такими порадами виступили у МВС. 

Ілюстраційне зображення. Фото: ZMINA

Посадовці підготували спеціальні картки, на яких у вигляді повідомлень показали, як слід вітати колежанок. 

Так, замість згадок про зовнішність, радять нагадати жінкам про те, який важливий внесок вони вносять у спільну роботу, замість побажань про пошуки так званого “жіночого щастя” – нагадати, що жінки можуть розраховувати на вашу підтримку на своєму шляху. 

Фото: МВС

Допис МВС зібрав майже пів тисячі вподобайок та чимало коментарів з подяками. 

Судячи з останніх соціологічних досліджень, 8 березня втрачає популярність серед українців. Втім, слід зазначити, що у респондентів цікавились їх ставленням до “Міжнародного жіночого дня”, а не до “Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародний мир” – ця назва затверджена рішенням ООН від 1977 року.

Нагадаємо, що, відповідно до міжнародних стандартів, чоловіки й жінки мають рівні права на повноцінну участь у всіх аспектах життя, втім, фактично це не так. Згідно з дослідженнями ЮНЕСКО, з дитинства в жінок та чоловіків закладені різні можливості для подальшого успіху. Так, 15 мільйонів дівчаток у світі не мають навіть змоги навчитися читати й писати в початковій школі, через що із 750 мільйонів дорослих, які не вміють читати, дві третини становлять жінки.

В Україні більшість населення становлять жінки, втім, наприклад, досі в парламенті жінок менше, ніж чоловіків, хоч і працюють депутатки ефективніше за депутатів. Також досі українки отримують меншу зарплату та пенсію, ніж чоловіки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter