У Києві чоловік намагався вкоротити віку, стрибнувши з мосту: його врятували

Дата: 11 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві рятувальники не дали чоловіку вчинити самогубство. 

Про це розповіли в ДСНС. 

Чоловік намагався вкоротити собі віку, стрибнувши з “Мосту закоханих”, що з’єднує між собою Хрещатий парк та Міський сад.

Рятувальники встигли дістати його за допомогою колінчастого підіймача та передали медикам. Деталі інциденту ще встановлюватимуть правоохоронці, втім рятувальники закликали всіх, кому потрібна допомога, не соромитися звертатися по неї. 

Самогубства в Україні є досить поширеною причиною передчасної смерті. До прикладу, у 2020-му скоїли 7 654 самогубства, з яких понад 700 – на Дніпропетровщині. У східних регіонах самогубств відбувається більше, ніж у західних, як свідчить статистика МВС.

У МОЗ уже пояснювали як розпізнати суїцидальну поведінку близьких і куди звернутися, щоб допомогти. 

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну серйозно позначилося на психологічному стані українців та українок. Торік більш ніж половина опитаних розповіли про погіршення психічного стану, а найбільше ця проблема зачепила мешканців деокупованих та прифронтових територій, зон бойових дій, старших, менш забезпечених, тих, кому довелося розділитись із сім’єю, та тих, хто втратив близьких на війні.

Останніх може бути не менш як 5% серед усього населення.

За оцінками ВООЗ, приблизно десяти мільйонам українців через війну загрожує гострий стрес, тривога, депресія, вживання психоактивних речовин і посттравматичний стресовий розлад. Разом з цим, як свідчать соціологічні дослідження, лише один з пів сотні звертається по психологічну допомогу. 

Нагадаємо, що в Києві за вересень фахівці провели понад півтори тисячі психологічних консультацій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter