У Києві за вересень фахівці провели понад півтори тисячі психологічних консультацій

Дата: 02 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У вересні 2023 року працівники Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству провели 1 523 психологічні консультації. 

Про це розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда

Фото: фейсбук-сторінка Марини Хонди

По допомогу до центру за місяць також звернулися 407 жінок та 89 чоловіків, які постраждали від домашнього насильства.

Лише мобільні бригади соціально-психологічної допомоги надали 121 консультацію постраждалим від домашніх кривдників, а найбільше екстрених та планових виїздів зробили до Оболонського, Подільського та Шевченківського районів столиці. Якщо ж казати за рік, що працюють мобільні бригади, то експерти виконали 1 023 виїзди, 80% з яких стосувалися випадків фізичного насильства, втім були й факти сексуального та економічного. 

“Послугами кімнат кризового реагування центру скористалися 17 жінок, 10 дітей та 1 чоловік. А в притулках за цей час перебувало 11 людей, серед яких – шість жінок і п’ять дітей”, – звітує Хонда. 

У міському центрі нагадали, що викликати бригаду соціально-психологічної допомоги можна, зателефонувавши на телефон довіри 15-00 (зі стаціонарного) або ж 044-272-15-00 (з мобільного). 

Нагадаємо, що нещодавно на Київщині знайшли тіло жінки, зниклої безвісти ще три роки тому. У вбивстві підозрюють її співмешканця. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter