У Кривому Розі за психологічне насильство над дружиною засудили чоловіка

Дата: 29 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У Кривому Розі суд оштрафував чоловіка за психологічне насильство над жінкою.

Про це повідомляє “Перший Криворізький”.

Згідно з матеріалами справи, патрульні поліцейські склали протокол на чоловіка за домашнє насильство. Він лаявся зі своєю дружиною та принижував її. Суддя Терновського районного суду міста Катерина Красюк оштрафувала чоловіка на 170 грн. Також він має сплатити 420 гривень судового збору. 

Відомо, що дві третини (67%) жінок в Україні віком від 15 років зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства. Найчастіше кривдниками виступають партнери жертви. Майже три з десяти жінок (28%), у яких був партнер, кажуть, що вони зазнали фізичного або сексуального насильства з його боку. 

Усього за один місяць поточного року в Києві зафіксували понад 3300 звернень щодо домашнього насильства. Більшість цих повідомлень надійшла від жінок, однак про домашнє насильство розповідали й чоловіки. 

Нещодавно в уряді заявили, що найближчим часом будуть готові внести законопроєкт про ратифікацію Стамбульської конвенції на розгляд парламенту. Документ, проти якого виступають так звані поборники традиційних цінностей та Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), має допомогти належно розв’язати питання домашнього насильства, ситуація з яким у країні є кричущою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter