У Криму “суд” зобов’язав потерпілого кримчанина відшкодувати витрати на знесення його будинку

Дата: 08 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Ветеран кримськотатарського національного руху Рустем Усеїнов, помешкання якого в Морському окупаційна влада знесла, має відшкодувати вартість витрат на знесення його будинку за рішенням незаконного “Судакського міського суду”.   

Відповідне рішення оприлюднено на сторінці “суду”

У вищеназваному рішенні суд повідомляє про те, що він вирішив стягнути з Усеїнова Рустема Абібуллаєвича на користь “адміністрації” міста Судака судові витрати стосовно сплати комплексної судової землевпорядної та будівельно-технічної експертизи №91/6-2 від 21 січня 2021 року. Чоловік має сплатити 42 856 рублів (15 895 гривень). 

Крім того, його зобов’язали сплатити “державне мито” в 300 рублів.

Потерпілий може оскаржити рішення в апеляційному порядку протягом місяця.

За словами кримської активістки Ельмаз Кірімлі, де-факто влада утримає частину коштів з його пенсії.

Нагадаємо, 24 листопада в селі Морське, яке розташоване в Судаку, окупаційна влада знесла будинок Рустема Усеїнова. 

Як відомо, перед цим до будинку приїхали, зокрема, “судові виконавці”, “російська поліція” та “ОМОН”.

Влітку цього року незаконний “суд” розглянув позов місцевої адміністрації “про незаконну забудову земельної ділянки”. Засідання проходило без участі Усеїнова, який стверджує, що не знав про судове засідання, а коли дізнався, подав апеляційну скаргу.

Ніхто з представників місцевої адміністрації не коментував цього інциденту.

Раніше ZMINA повідомляла про подальші плани потерпілого після знесення його будинку.

Нагадаємо, правозахисники Регіонального центру прав людини та Української Гельсінської спілки з прав людини ідентифікували 3 984 жертви незаконного вилучення та знищення майна станом на червень 2021 року.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що після деокупації Криму права громадян України на землю будуть відновлені.

Раніше адвокат Микола Кіккас розповів, куди громадяни можуть скаржитись, якщо окупаційна влада відбирає землю в Криму. Також українські правозахисники представили алгоритм дій та відповідну сторінку для потерпілих унаслідок виконання де-факто владою Криму указу №201. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter