Літній кримський татарин, чий будинок у Криму знесли окупанти, планує жити в наметі на своїй ділянці

Дата: 29 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Ветеран кримськотатарського національного руху Рустем Усеїнов, будинок якого в селі Морське знесла російська влада, продовжує перебувати в лікарні Судака. Йому пропонують житло співвітчизники.

Про це “Крим.Реалії” повідомив голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

За словами Чубарова, Усеїнову “зателефонували десятки небайдужих людей”, які пропонують допомогу.

“Кілька десятків людей, які йому телефонували та приходили до лікарні, запропонували Рустему Усеїнову жити в них, доки вся ця ситуація не вирішиться. Я з ним на зв’язку, він сказав мені, що поки що не вирішив. Але коли вийде з лікарні, шукатиме можливість залишатися там, де був його знесений будинок”, – повідомив Чубаров.

Сам Усеїнов повідомив журналістам, що не планує залишати Морське. Після виходу з лікарні, куди його шпиталізували через підвищений тиск, цукор у крові та пневмонію, він має намір встановити намет на місці свого колишнього будинку і там продовжуватиме “боротьбу за право жити на рідній землі”.

Нагадаємо, 24 листопада в селі Морське (Судак) окупаційна влада знесла будинок ветерана кримськотатарського національного руху Рустема Усеїнова. Перед цим до будинку приїхали судові виконавці, російська поліція, ОМОН та інші служби.

Влітку цього року незаконний “суд” розглянув позов місцевої адміністрації “про незаконну забудову земельної ділянки”. Засідання проходило без участі Усеїнова, який стверджує, що не знав про судове засідання, а коли дізнався, подав апеляційну скаргу.

Нагадаємо, правозахисники Регіонального центру прав людини та Української Гельсінської спілки з прав людини ідентифікували 3 984 жертви незаконного вилучення та знищення майна станом на червень 2021 року.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що після деокупації Криму права громадян України на землю будуть відновлені.

Раніше адвокат Микола Кіккас розповів, куди громадяни можуть скаржитись, якщо окупаційна влада відбирає землю в Криму. Також українські правозахисники представили алгоритм дій та відповідну сторінку для потерпілих унаслідок виконання де-факто владою Криму указу №201. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter