У Криму окупанти знесли будинок ветерана кримськотатарського національного руху Рустема Усеїнова

Дата: 24 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Окупаційні служби та силовики знесли у Морському (Судак) будинок ветерана кримськотатарського національного руху Рустема Усеїнова. Лікарі ушпиталили чоловіка з діагнозом високий тиск, двостороння пневмонія та підвищений цукор в крові.

Про це повідомляють активісти “Кримської солідарності”. 

 

Влітку цього року відбулося судове засідання за позовом “місцевої адміністрації” щодо “незаконної забудови земельної ділянки”. Незаконний “суддя” розглянув позов без участі Усеїнова, який стверджує, що не знав про судове засідання.

Активістка Ельмаз Киримли повідомила, що будинок знесли, незважаючи на те, що громадянин України подавав апеляційну скаргу і вона була зареєстрована.

“Ніхто навіть не перев’язав собаку подалі. А кішка просто перелякано вистрибнула зі стіни будинку буквально з-під ковша екскаватора. Нікого з присутніх журналістів, активістів та друзів Рустема ага не пустили на територію двору, поки відбувався цей кошмар”, — описала вона руйнування будинку та прилеглих споруд.

Як повідомила Ельмаз Киримли, під час знесення домоволодіння були присутні ФСБ, спецназ, “поліція”, “федеральна служба судових приставів”, “служба з надзвичайних ситуацій”, юрист “міськвиконкому”, “депутат міськради”, “комунальна служба” та “Крименерго”.

Співробітники ФСБ вели зйомку знесення будинку, а “поліцейські” знімали на відео присутніх небайдужих людей, котрі прийшли підтримати ветерана кримськотатарського національного руху.

Публічних коментарів та пояснень представників незаконних адміністрації та інших органів окупаційної влади немає.

Фото: Ельмаз Киримли

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter