У Криму окупанти провели ще один обшук у справі про “диверсію” на залізниці

Дата: 12 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Уранці 12 березня російські силовики обшукали будинок делегата Курултаю кримськотатарського народу Леммара Юнусова в тимчасово окупованому селі Урожайне Сімферопольського району, Автономна Республіка Крим. 

Про це інформує громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

 

Обшук у будинку кримського татарина ФСБ Росії мотивувала пошкодженням залізниці у Бахчисарайському районі. Нікого із членів родини не затримали.

“У всі кімнати не заходили, поверхово все оглянули, питання ставили щодо вибуху залізниці. Шукали відповідні предмети. Я сказав усе, що ви знайдете, це те, що ви самі принесли. Вони кажуть: “Хочете, самі нас обшукайте”. Я говорю: “Клоунами не будьте. Ніхто вас не обшукуватиме. Обшукувати прийшли ви”. За годину впоралися, дуже швидко. Попросили, щоб ніхто не підходив, ніхто не під’їжджав. Нічого вони не виявили”, – прокоментував Юнусов.

Окупаційна влада на півострові офіційно цей обшук не коментувала. 

Напередодні повідомлялося, що на півострові безстроково триває “жовтий рівень” терористичної загрози: у Севастополі, Армянську, Джанкої, Красноперекопську, Керчі, а також Джанкойському, Красноперекопському та Ленінському районах.

У лютому американський Інститут вивчення війни пояснив, що безстрокове продовження високого рівня терористичної небезпеки у російських регіонах є маніпуляцією, щоб представити війну РФ в Україні як пряму загрозу внутрішній безпеці Росії і забезпечити подальшу підтримку “російських операцій”.

Відомо, що увечері 23 лютого у Бахчисарайському районі тимчасово окупованого Криму невідомі пошкодили залізницю, через що зупинено рух електричок та поїздів.

Проросійський блогер Олександр Таліпов, що співпрацює з окупантами на півострові, назвав цю подію “диверсією”. За його даними, “вибуху не було, працювали переносним зварюванням та вирізали частину полотна”. Він стверджує, що “проводяться оперативні заходи, особу підозрюваних встановлено”. Російські силовики офіційно не повідомляли про причини того, що сталося.

Нагадаємо, увечері 6 березня російські силовики обшукали будинок кримського татарина Едема Муртазаєва, після чого його затримали. Пізніше чоловіка відпустили. До цього ФСБ РФ обшукала будинок кримських татар Джемілових у селі Приятне Свідання Бахчисарайського району Криму.

11 березня російські силовики обшукали помешкання кримського татарина Ахтема Ісмаїлова. Після затримання чоловіка згодом відпустили.  

Також ФСБ проводила обшуки у селищі Красногвардійське у помешканні кримського татарина Мемета Ашурова та у помешканні 59-річного брата делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Абдураманова 9 березня. 

Нагадаємо, що Російська Федерація наразі незаконно утримує 180 українських політв’язнів, 116 із яких – кримські татари. Корінний народ півострова зазнає утисків і репресій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter