Росіяни обшукали помешкання двох кримських татар в Бахчисараї та Красногвардійську

Дата: 09 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму окупанти проводять обшуки у будинках кримських татар.

Про це інформують громадські об’єднання “Кримська ідея” та “Кримська солідарність”

Росіяни проводять слідчі дії у Бахчисараї у помешканні 59-річного брата делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Абдураманова. 

Відомо, що за цією адресою проживають дружина, діти Асана Абдураманова, який кілька років тому виїхав із півострова.

“На вулиці стоїть “ГАЗель”. У дворі – ще одна машина, найімовірніше, на ній приїхали співробітники. Є люди у цивілці. Ніхто нічого не коментує громадськості, нічого не кажуть. З чим пов’язаний обшук, ми поки що не знаємо”, — повідомив “Кримській солідарності” один з очевидців із місця обшуку.

Повідомляється також про обшук з 5-ї години ранку у селищі Красногвардійське у помешканні кримського татарина Мемета Ашурова. Після слідчих дій, що тривали півтори години, окупанти повезли чоловіка до Сімферополя. Силовики не пропускають захисника Едема Семедляєва до будівлі незаконного “управління ФСБ республіки Крим”. Слідчий повідомив рідним, що чоловіка затримали у зв’язку з перевіркою інформації про підрив залізничної дороги у Поштовому Бахчисарайського району. 

Адвокат Едем Семедляєв розповів, що  “юристконсульт” ФСБ інформував його, що Ашурова допитали у кримінальній справі як свідка і наразі “оперативники проводять якісь слідчі дії”

Едем Семедляєв

“Він заявив, що Мемет Ашуров медичної та юридичної допомоги не потребує. На моє заперечення, потребує він юридичної допомоги чи ні, це я маю почути особисто від нього, юрист-консульт відповів, що я можу скаржитися на сторінку ФСБ ресупубліки Крим”, – повідомив захисник і додав, що збирається надіслати скаргу до прокуратури та ФСБ.. 

Станом на 14:50 з’явилася інформація що Мемета Шурова незаконне “управління ФСБ” відпустило. Обшук у Бахчисараї досі триває.  

Напередодні повідомлялося, що на півострові безстроково триває “жовтий рівень” терористичної загрози: у Севастополі, Армянську, Джанкої, Красноперекопську, Керчі, а також Джанкойському, Красноперекопському та Ленінському районах.

У лютому американський Інститут вивчення війни пояснив, що безстрокове продовження високого рівня терористичної небезпеки у російських регіонах є маніпуляцією, щоб представити війну РФ в Україні як пряму загрозу внутрішній безпеці Росії і забезпечити подальшу підтримку “російських операцій”.

Нагадаємо, увечері 6 березня російські силовики обшукали будинок кримського татарина Едема Муртазаєва, після чого його затримали. Пізніше чоловіка відпустили. До цього ФСБ РФ обшукала будинок кримських татар Джемілових у селі Приятне Свідання Бахчисарайського району Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter