У Керчі незаконний “суд” на рік засудив матроса буцімто за заклики вбивати військовиків

Дата: 25 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Незаконне формування, що називає себе “Керченським міським судом” засудило 36-річного жителя Євпаторії Сергія Ярового до одного року позбавлення волі за звинуваченням в екстремістській діяльності.

Про це інформує незаконне формування на своїй сторінці.

Житель міста Євпаторія, працюючи кваліфікованим матросом на судні, пришвартованому біля причалу АО “Суднобудівний завод імені Б.Є. Бутоми” в Керчі, буцімто закликав своїх колег “убивати росіян”. 

У повідомленні формування йдеться, що чоловік через свій мобільний телефон публічно розмістив у груповому чаті, де присутні 23 особи, “заздалегідь віднайдені матеріали, що містять кадри, на яких представники Збройних сил України закликають здаватися та погрожують розправою військовослужбовцям збройних сил РФ”. 

Після цього матрос закликав двох членів екіпажу судна до вбивства  військовослужбовців, котрі беруть участь у повномасштабній війні проти України, сказавши таку фразу: “Росіяни – це окупанти і їх  потрібно вбивати”.

Нагадаємо, у жовтні незаконне формування, що називає себе “Совєтським районним судом”, засудило 25-річного кримчанина Азіза Фейзуллаєва до трьох років колонії. Чоловіка звинуватили в тому, що він кинув “коктейль Молотова” в будівлю окупаційної адміністрації села Пушкіне Совєтського району Криму.

Як відомо, в тимчасово окупованому Криму та Севастополі продовжують переслідувати тих, хто виступає проти вторгнення Росії в Україну. За даними української влади, не менш ніж 142 жителі Криму притягнуто до адміністративної відповідальності за “дискредитацію” російської армії.

Як відомо, окупаційна влада Севастополя запустила чат-бот для доносів на тих, хто підтримує українську владу. Також стало відомо, що під час в’їзду до Севастополя російські поліцейські почали зупиняти й перевіряти всі автомобілі з українськими номерами.

Напередодні Кримськотатарський ресурсний центр закликав кримчан надсилати йому фотодокази автомобілів із символом Z.

Фото із зафіксованим злочином просять надсилати в Signal та Telegram за номером телефону +38 067 343 74 54.

КРЦ гарантує анонімність у разі передання цих даних. 

Не всі протестувальники на півострові підтримують територіальну цілісність України. Деякі, як зауважує Представництво президента в АРК, виступають проти війни з міркувань боротьби проти путінського режиму.

Раніше ZMINA окреслила факти висловлювань кримчанами незгоди з війною Росії проти України, через які їх переслідує окупаційна влада на півострові. 

Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію сходом і ставить за мету повне знищення України.

Нагадаємо, українська влада анонсувала плани з деокупації Кримського півострова. Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, як діяти цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.

Напередодні повідомлялося, що в тимчасово окупованій Керчі російські силовики затримали 30-річну місцеву мешканку за побажання в телеграм-чаті смерті військовим РФ, які беруть участь у війні в Україні.

Раніше ZMINA окреслила факти висловлювань із боку кримчан незгоди з війною Росії проти України, через які їх переслідує окупаційна влада на півострові. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter