Російські силовики затримали жительку Керчі за побажання смерті військовим РФ

Дата: 15 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

В тимчасово окупованій Керчі російські силовики затримали 30-річну місцеву мешканку за побажання у телеграм-чаті смерті військовим РФ, які беруть участь у війні в Україні.

Про це повідомляє “Суспільне” з посиланням на пропагандистське окупаційне інформагентство “Крыминформ”.

Джерело фото: c-inform.info

Встановлено, що 30-річна мешканка міста Керчі опублікувала в груповому чаті месенджера Telegram текстові коментарі, які містять заклики до здійснення насильницьких дій щодо групи осіб, виділеної за ознакою національності (росіян)”, – повідомила “представниця УФСБ по Криму та Севастополю” Олена Варламова у коментарі пропагандистському інформагентству “Крыминформ”.

Повідомляється, що затримана жителька Керчі після вибуху на Кримському мості активно виступала в соцмережах зі схваленням дій України, висловлювала побажання смерті російським окупантам, які воюють в Україні проти українського народу.

Щодо неї відкрито кримінальну справу за ч. 2 ст. 280 Кримінального кодексу РФ, за якою встановлено підвищену відповідальність за публічні заклики, скоєні за допомогою засобів чи інформаційно-телекомунікаційних мереж, зокрема Інтернет-мережі. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років.

Крім того, вирішується питання про притягнення мешканки до адміністративної відповідальності за “дискредитацію ЗС РФ” (стаття 20.3.3 КоАП РФ).

 

Нагадаємо, у вересні незаконне формування, що називає себе “Київським районним судом Сімферополя”, визнало винним в адміністративному правопорушенні кримськотатарського блогера Ролана Османова, який на своїй фейсбук-сторінці розмістив публікацію, що засуджує вбивство російськими військовими мирних мешканців та дітей в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter