У Криму незаконний “суддя” Андрій Долгополов оштрафував блогера Ролана Османова за образу російської армії

Дата: 13 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Незаконне формування, що називає себе “Київським районним судом Сімферополя”, визнало винним в адміністративному правопорушенні кримськотатарського блогера Ролана Османова, який на своїй фейсбук-сторінці розмістив публікацію, що засуджує вбивство російськими військовими мирних мешканців та дітей в Україні.

Про це повідомляє правозахисна організація “Кримський процес”

Ролан Османов

Незаконний “суддя” Андрій Долгополов визнав його винним у скоєнні адміністративного правопорушення та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 40 тисяч рублів. 

На сторінці формування відсутня інформація про дату і час засідання та дані про рішення, яке було ухвалене.

Слухачів до будівлі “суду” не пустили. Помічник “судді” пояснив, що на засідання можуть зайти лише близькі родичі, хоча такі обмеження відсутні в розділі про регламент роботи незаконного формування.

Розгляд справи про адміністративне правопорушення відбувся за 30 хвилин. Ролан Османов після суду заявив, що має намір оскаржити ухвалу в апеляційній інстанції.

У липні під час затримання громадського журналіста з Криму Ролана Османова співробітники незаконного формування “Центр протидії екстремізму” пропонували йому записати відеозвернення на підтримку російської армії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter