У Криму засудили кримчанина до трьох років колонії через кинутий у будівлю окупаційної адміністрації “коктейль Молотова”

Дата: 26 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму незаконне формування, що називає себе “Совєтським районним судом”, засудило 25-річного кримчанина Азіза Фейзуллаєва до трьох років колонії. Чоловіка звинуватили в тому, що він кинув “коктейль Молотова” в будівлю окупаційної адміністрації села Пушкіне Совєтського району Криму.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на незаконне формування. 

Азіз Фейзуллаєв

За версією “суду”, на початку червня 2022 року в нічний час, перебуваючи за місцем свого проживання, чоловік виготовив саморобні запальні предмети. Після цього він вирушив до будівлі адміністрації Пушкінського сільського поселення, підпалив пляшки з горючою сумішшю і закинув їх через вікно в приміщення.

Повідомляється, що внаслідок зазначених дій сталося займання депутатської кімнати та знищення частини майна.

Окупаційний “суд” заявив, що підсудний винним себе у висунутому йому обвинуваченні “визнав повністю”, однак від надання свідчень відмовився на підставі положень ст. 51 Конституції РФ.

Суд визнав підсудного винним у скоєному злочині, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. Також з підсудного стягнуто суму матеріальних збитків у розмірі 700 065,86 рубля, йдеться в повідомленні.

Вирок Фейзуллаєву оголосив незаконний “суддя” Ігор Бражник.

Публічних коментарів засудженого чи його захисту немає.

У червні 2022 року російські телеграм-канали повідомили, що в Криму невідомий кинув пляшку із запалювальною сумішшю в будівлю російської адміністрації села Пушкіне. 

8 червня в Криму російські силовики затримали 25-річного жителя Совєтського району. Як повідомив затриманий, він кинув запальні суміші на знак протесту проти повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Родичі затриманого Азіза Фейзуллаєва заявили, що він міг дати свідчення проти себе, перебуваючи під тиском.

Як відомо, в тимчасово окупованому Криму та Севастополі продовжують переслідувати тих, хто виступає проти вторгнення Росії в Україну. За даними української влади, не менш ніж 142 жителі Криму притягнуто до адміністративної відповідальності за “дискредитацію” російської армії.

Як відомо, окупаційна влада Севастополя запустила чат-бот для доносів на тих, хто підтримує українську владу. Також стало відомо, що під час в’їзду до Севастополя російські поліцейські почали зупиняти й перевіряти всі автомобілі з українськими номерами.

Напередодні Кримськотатарський ресурсний центр закликав кримчан надсилати йому фотодокази автомобілів із символом Z.

Фото із зафіксованим злочином просять надсилати в Signal та Telegram за номером телефону +38 067 343 74 54.

КРЦ гарантує анонімність у разі передання цих даних. 

Не всі протестувальники на півострові підтримують територіальну цілісність України. Деякі, як зауважує Представництво президента в АРК, виступають проти війни з міркувань боротьби проти путінського режиму.

Раніше ZMINA окреслила факти висловлювань кримчанами незгоди з війною Росії проти України, через які їх переслідує окупаційна влада на півострові. 

Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію сходом і ставить за мету повне знищення України.

Нагадаємо, українська влада анонсувала плани з деокупації Кримського півострова. Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, як діяти цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.

Напередодні повідомлялося, що в тимчасово окупованій Керчі російські силовики затримали 30-річну місцеву мешканку за побажання в телеграм-чаті смерті військовим РФ, які беруть участь у війні в Україні.

Раніше ZMINA окреслила факти висловлювань із боку кримчан незгоди з війною Росії проти України, через які їх переслідує окупаційна влада на півострові. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter