У Криму на затриманого кримського татарина окупанти, ймовірно, чинили тиск – родичі

Дата: 09 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Затриманий 25-річний мешканець Совєтського району Криму міг під тиском дати свідчення, що він кинув “коктейль Молотова” в будівлю адміністрації села Пушкіне на знак протесту проти повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

На цьому наполягає фейсбук-користувачка під ім’ям Elmaz Qırımlı. Вона назвала затриманого двоюрідним братом.

Азіз Файзуллаєв

“На відео мій двоюрідний брат Азіз Файзуллаєв. Відео записане без адвоката. Зараз я не можу зв’язатися ні з Азізом, ні з його батьками. Азіза затримали. У мене немає сумнівів у тому, що на нього чинили тиск. Його голос переривається, він постійно заламує руки, має темні кола під очима, він читає готовий текст. Я знаю, як розмовляє Азіз, як він будує речення, які вислови він не використовує”, – мовиться у повідомленні.

За словами дівчиниı, наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Совєтського району Криму.

Чоловіка затримали 8 червня у Криму. Окупаційна влада обвинувачує його у тому, що він кинув запальні суміші на знак протесту проти повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як відомо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, але не досягла бажаного, зокрема захоплення Києва, через завзятий опір українців.

22 квітня в Росії заявили про нові плани під час другої фази війни. Російські військові заявили про намір встановити повний контроль над Донбасом та південною Україною для забезпечення сухопутного коридора до тимчасово окупованого Криму та отримання виходу до Придністров’я.

Напередодні в тимчасово окупованому Криму російські силовики затримали пенсіонерку Валерію Гольденберг. Жінку звинувачують у нарузі над місцем поховання за мотивами політичної ворожнечі через те, що вона облила фекаліями та кров’ю могилу російського солдата, який брав участь у війні проти України. 

Крім того, у травні в Євпаторії російські силовики затримали художника-акціоніста Богдана Зізу, який облив двері міської адміністрації жовтою та блакитною фарбами, а потім кинув у будівлю запалений “коктейль Молотова”. Чоловіку загрожує до 15 років за ґратами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter