Євпаторійському художнику Богдану Зізі, який облив міську адміністрацію жовтою та блакитною фарбами, загрожує до 15 років за ґратами

Дата: 20 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Російські силовики у тимчасово окупованому Криму звинувачують у замаху на теракт художника-акціоніста Богдана Зізу, який 16 травня в Євпаторії облив двері міської адміністрації жовтою та блакитною фарбами, а потім кинув у будівлю запалений “коктейль Молотова”. 

Про це повідомили у так званому “управлінні ФСБ у Криму”.

Богдан Зіза. Скриншот відео з телеграм-каналу “Кримський вітер”

Російські силовики кажуть, що хлопець облив будівлю міської адміністрації близько 4-ї години ранку 16 травня. Об’єктом посягання, за їхніми словами, він обрав саме цю будівлю, адже вона знаходиться у безпосередній близькості від місця його проживання, з відомими йому маршрутами прихованих підходів й відходів, а також місць розташування камер відеоспостереження.

“Злочин не було доведено до кінця за обставинами, що не залежали від нього, оскільки кинута крізь вікно запальна суміш згасла і загоряння внутрішнього приміщення не сталося”, – кажуть силовики. 

Зізі закидають частину 3 статті 30 та частину 1 статті 205 Кримінального кодексу РФ. Хлопцю загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Фото: телеграм-канал “Кримський вітер”

Нагадаємо, що художника затримали 16 травня, однак до 18 травня про його місцеперебування не було нічого відомо. 

У день затримання російські силовики через кримські ЗМІ та телеграм-канали поширили відео, на якому Зіза визнає, що провів акцію в Євпаторії, бо виступав проти війни в Україні, вибачився і сказав, що готовий понести покарання: “спокутувати свою провину непосильною працею”. Його друзі припускали, що художника могли побити. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter