У Криму затримали чоловіка, який на знак протесту проти війни вкинув “коктейль Молотова” в адмінбудівлю

Дата: 08 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Криму затримали 25-річного жителя Радянського району, якого окупаційна влада підозрює у вкиданні “коктейлів Молотова” в будівлю адміністрації села Пушкіне в тому ж районі.

Про це повідомив телеграм-канал “Mash на волне”, що оприлюднив відео допиту чоловіка.

На відео чоловік каже, що кинув запальні суміші на знак протесту проти повномасштабного вторгнення Росії до України. За його словами, 5 червня він намагався підпалити сільську адміністрацію двома “коктейлями Молотова”, попередньо розбивши вікно.

“Хочу принести свої щирі вибачення перед кримчанами та мешканцями села Пушкіне. У скоєному щиро каюсь і обіцяю, що подібне більше не повториться”, – заявив чоловік. На відео він представився як Азіз Ібрагімович Файзуллаєв. 

За даними ЗМІ, чоловіка можуть звинуватити в умисному пошкодженні майна та замаху на теракт.

Раніше російські телеграм-канали повідомили, що в Криму невідомий кинув пляшку із запалювальною сумішшю в будівлю російської адміністрації села Пушкіне. 

Як відомо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, але не досягла бажаного, зокрема захоплення Києва, через завзятий опір українців.

22 квітня в Росії заявили про нові плани під час другої фази війни. Російські військові заявили про намір встановити повний контроль над Донбасом та південною Україною для забезпечення сухопутного коридору до тимчасово окупованого Криму та отримання виходу до Придністров’я.

Напередодні в тимчасово окупованому Криму російські силовики затримали пенсіонерку Валерію Гольденберг. Жінку звинувачують у нарузі над місцем поховання за мотивами політичної ворожнечі через те, що вона облила фекаліями та кров’ю могилу російського солдата, який брав участь у війні проти України. 

Крім того, у травні в Євпаторії російські силовики затримали художника-акціоніста Богдана Зізу, який облив двері міської адміністрації жовтою та блакитною фарбами, а потім кинув у будівлю запалений “коктейль Молотова”. Чоловіку загрожує до 15 років за ґратами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter