У Херсоні невідомий напав на журналістку онлайн-медіа “МОСТ”

Дата: 09 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У Херсоні невідомий чоловік напав на журналістку онлайн-медіа “МОСТ” Олену Гнітецьку під час знімання репортажу та погрожував їй розправою.

Про це журналістка розповіла представнику Інституту масової інформації в Херсонській області.

Чоловік, який напав на журналістку Олену Гнітецьку 8 липня 2024 року в Херсоні. Фото Олени Гнітецької

Інцидент стався ввечері 8 липня в центрі Херсона.

“Я знімала пошкоджений російськими обстрілами головний корпус Херсонського державного університету, коли до мене з лайкою підʼїхав чоловік на велосипеді та почав погрожувати й бігти на мене і вимагав прибрати камеру. Я відбігла від нього та попросила іншого чоловіка, який ішов повз, викликати поліцію. Це злякало нападника, і він утік”, – розповіла Олена.

На думку журналістки, чоловіка міг роздратувати факт потрапляння в кадр.

На відео він здалеку потрапив у кадр, але розгледіти його там було б важко. До того ж ми завжди під час монтажу прибираємо з відео і фото людей, які проти того, щоб їх знімали в публічних місцях”, – додала Олена Гнітецька.

На момент нападу вона була в бронежилеті та касці з нашивками PRESS, тож нападник чітко бачив, що перешкоджає роботі журналістки.

Олена Гнітецька написала заяву до поліції. 

Тим часом місцеві журналісти зʼясували, що нападника звати Микола Койчев. Людина з таким прізвищем у 2014–2018 році отримала дозвіл на носіння травматичної зброї від херсонської поліції на підставі того, що він нібито журналіст. 

Нагадаємо, 2018 року в Херсоні невідомі напали на головного редактора онлайн-ресурсу “МОСТ” та місцевого координатора ГО “Центр.UA” Сергія Нікітенка. Потерпілий припустив, що напад пов’язаний з його авторським фільмом, де він описує неоднозначні епізоди з біографії голови Херсонської облради Владислава Мангера.

Також 31 липня 2018 року в Херсоні облили сірчаною кислотою громадську активістку Катерину Гандзюк, з якою Нікітенко свого часу разом створював видання “МОСТ”. Підозру в замовленні нападу на Гандзюк слідство в лютому висунуло голові Херсонської облради Владиславу Мангеру. За версією слідства, посередником між Мангером і виконавцями злочину був Олексій Левін. 

26 червня 2023 року Дніпровський райсуд Києва ухвалив вирок у справі про вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк. Колишнього голову Херсонської облради Владислава Мангера та експомічника депутата облради Олексія Левіна позбавили волі на 10 років. 

Мангер і Левін оскаржують рішення в Київському апеляційному суді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter