У Херсоні невідомий напав на журналістку Олену Гнітецьку, яка знімала будівництво підземних шкіл

Дата: 01 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У Херсоні 30 вересня невідомий чоловік напав на журналістку онлайн-видання “Мост” Олену Гнітецьку, яка знімала будівництво підземних шкіл.

Про це журналістка повідомила представнику ІМІ.

За словами журналістки, вона працює над темою будівництва підземних шкіл у Херсоні й “хотіла особисто оглянути будівництво, яке викликає обурення місцевих мешканців”. 

Прибувши на будівництво, я побачила чоловіка і жінку. До мене підійшов хлопець, якому я сказала, що я журналістка. Він указав на людей, яких я побачила, як на представників забудовника. Коли я підійшла до них, щоб поставити запитання, чоловік почав на мене кидатися, забрав мій телефон і викинув його в котлован, почав щось кричати, штовхатись і кидати в мене каміння“, – розповіла вона. 

За словами Олени, чоловік відмовився повернути їй телефон, і вона відійшла від будівництва та попросила перехожу викликати поліцію. 

У цей момент, додала вона, на будівництво приїхав чоловік, який назвався Віктором Спурзою. 

Він мені відразу заявив, що все про мене і онлайн-медіа “Мост” знає. Передав вітання редактору медіа. Почав казати: “Ви постійно про мене пишете погано. Чого ти взагалі сюди прийшла?” В цей момент підʼїхала поліція, і цей Спурза дав команду нападнику повернути мені телефон“, – розповіла Гнітецька.

За словами представника ІМІ, Віктор Спурза, мешканець Львівської області, є співзасновником ТОВ “Будпостач-СТСВ”, яке будує декілька підземних шкіл у Херсоні за кошти міського бюджету. Восени 2023 року Старосамбірський районний суд Львівської області визнав його винним за ч. 4 ст.  358 КК України (“Використання завідомо підробленого документа”) та оштрафував на 850 гривень.

Як розповіла журналістка, поліцейські, що прибули на місце події, опитали присутніх, а ті почали казати, що жодного нападу на Гнітецьку не було, а нападник, на якого вказала Олена, просто випадково впустив її телефон. Як телефон журналістки потрапив до його рук, він не пояснив.

Олену Гнітецьку оглянули лікарі швидкої допомоги та не зафіксували травм.

Раніше, у липні, в Херсоні невідомий чоловік напав на журналістку онлайн-медіа “Мост” Олену Гнітецьку під час знімання репортажу та погрожував їй розправою.

Нагадаємо, 2018 року в Херсоні невідомі напали на головного редактора онлайн-ресурсу “Мост” та місцевого координатора ГО “Центр.UA” Сергія Нікітенка. Потерпілий припустив, що напад пов’язаний з його авторським фільмом, де він описує неоднозначні епізоди з біографії голови Херсонської облради Владислава Мангера.

Також 31 липня 2018 року в Херсоні облили сірчаною кислотою громадську активістку Катерину Гандзюк, з якою Нікітенко свого часу разом створював видання “Мост”. Підозру в замовленні нападу на Гандзюк слідство в лютому висунуло голові Херсонської облради Владиславу Мангеру. За версією слідства, посередником між Мангером і виконавцями злочину був Олексій Левін. 

26 червня 2023 року Дніпровський райсуд Києва ухвалив вирок у справі про вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк. Колишнього голову Херсонської облради Владислава Мангера та експомічника депутата облради Олексія Левіна позбавили волі на 10 років. 

Мангер і Левін оскаржують рішення в Київському апеляційному суді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter