У Британії почали боротися з фейками про коронавірус

Дата: 30 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Уряд Великої Британії створив групу швидкого реагування для боротьби з фейками про епідемію коронавірусу, які ширяться в соцмережах.

Про це повідомляє The Guardian.

Міністр культури країни Олівер Дауден зауважив, що поширення фейків про коронавірус у соціальних мережах може коштувати британцям життя. Спеціалізований підрозділ, за даними видання, щодня працює над не менш ніж 10 інцидентами. Як приклад фейків, які поширюють у соцмережах у Британії, експерти розповіли про статтю, в якій розповідалося про лікаря, що нібито вилікував від коронавірусу сотні пацієнтів. Тільки у фейсбуку цей матеріал за добу набрав понад 160 тисяч уподобань. 

“Ми працюємо з компаніями соціальних медіа, і я на цьому тижні наполягатиму на подальших діях, щоб запобігти поширенню неправди та чуток, які можуть коштувати життя”, – запевнив Дауден. 

Нагадаємо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції.

Як відомо, з початку карантину за поширення брехні про коронавірус покарали вже шістьох українців. Лише за один тиждень співробітники СБУ виявили вісьмох таких осіб. Один з фейків, який вони поширювали в мережі, нещодавно спростували експерти Служби безпеки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter