До Мінська вивезли 32 підлітків з окупованого Мелітополя, щоб навчати поводитися зі зброєю та стріляти

Дата: 12 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Так звана “Місцева національно-культурна автономія білорусів міського округу Мелітополь”, Рух “Союз” та “Земляцтво Донбасу” організували переміщення 32 українських дітей з окупованого росіянами Мелітополя до Білорусі. Сприяло цьому посольство Росії в Республіці Білорусь.

Про це повідомило державне республіканське ЗМІ.

Молодь з Мелітополя вивезли до Білорусі. Джерело: окупаційна голова адміністрації Мелітополя

Пропагандисти пишуть, що учні Мелітополя відвідують Мінськ у межах проєкту “На захисті кордонів своєї Батьківщини”. 

Українських підлітків планують долучити до акції “Пам’ять об’єднує народи”, їх відвезуть до музею історії Великої Вітчизняної війни та меморіального комплексу “Хатинь”. Також їм проведуть майстер-клас “Бути військовим – це почесно!” з відпрацювання навичок складання, розбирання автомата Калашнікова, стрільби з нього, а також стрільби по мішенях зі страйкбольної зброї та пістолета Макарова.

За словами голови руху “Союз” Сергія Луща, візит підлітків з окупованих територій Запорізької області до Білорусі – це продовження систематичної роботи в межах акції “Своїх не кидаємо”.

“Ми маємо будувати наше спільне майбутнє в межах Союзної держави”, –  каже Лущ, маючи на увазі спільне майбутнє Білорусі та Запоріжжя в складі Росії після завершення війни.

Нагадаємо, окрім вивезення українських дітей з окупованих Росією регіонів України, керівництво Білорусі долучилося й до їхньої мілітаризації та асиміляції. Молодь влаштовують у військово-патріотичні табори, розповідають їм про українських націоналістів, які влаштували й продовжують терор, та добрих росіян, які всіх “спасають”.

Їх залучають до зустрічі з учнями військово-патріотичних клубів Білорусі та школярами. І під цим приводом державні ЗМІ Білорусі поширюють наративи, що діти з Донецької області нібито розповідають про ненависть до них з боку української влади та вияви неонацизму. 

Досліджуючи інформаційний простір Білорусі, ZMINA також дізналась, що в деяких ВПК, куди привозили й українських підлітків, навчання проводили найманці з ПВК “Вагнер”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter