В американському штаті собак-поліцейських достроково відправили на пенсію через легалізацію марихуани

Дата: 01 Червня 2021
A+ A- Підписатися

В американському штаті Вірджинія достроково відправили на пенсію 13 поліцейських собак, які були навчені шукати марихуану за запахом.

Про це повідомляє AP.

Фото: wset.com

Минулого року у Вірджинії ухвалили закон, яким за зберігання 28,3 грама марихуани передбачили штраф у розмірі 25 доларів. До цього порушників могли оштрафувати на 500 доларів або ж позбавити волі на строк до 30 днів. Окрім цього, у березні поточного року в штаті набув чинності закон, що забороняє проводити обшук у разі виявлення запаху канабісу.

Річ у тім, що собаки, навчені виявляти наркотики, шукали не конкретну речовину, а тому в суді адвокати використовували цей факт для заперечення законності проведення обшуків. Як розповідають правоохоронці, деякі зловмисники навмисно возили із собою марихуану, щоб згодом оскаржити дії поліції.

Тепер спеціальний департамент закуповує нових собак, які б могли розрізняти запахи саме заборонених речовин. Собак-пенсіонерів планують забрати собі їхні куратори.

Нагадаємо, що минулого року комісія Організації Об’єднаних Націй проголосувала за вилучення марихуани для медичного використання зі списку небезпечних наркотичних засобів, таких як героїн.

ZMINA неодноразово розповідала про те, чому в Україні слід легалізувати канабіс у медичних цілях. Наш кореспондент спеціально сходив на “Конопляний марш” та поспілкувався з його учасниками, серед яких військові, школярі та люди з інвалідністю. 

У 2019 році український суд уперше виправдав українця за вирощування канабісу в медичних цілях, а згодом і в Мін’юсті заговорили про підвищення кримінального порога зберігання наркотиків. У такий спосіб хочуть зменшити кількість в’язнів у тюрмах, де кожен дев’ятий сидить за зберігання заборонених речовин. 

Фотографія обкладинки: Beckley City Police Department

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter