ТСК з нападів на активістів вимагає від Венедіктової роз’яснень щодо тиску на Віктора Трепака

Дата: 06 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради щодо розслідування вбивства Катерини Гандзюк та нападів на інших громадських активістів надіслала звернення на ім’я очільниці Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової з вимогою роз’яснень стосовно тиску на її колишнього заступника Віктора Трепака.

Про це повідомив голова ТСК Ігор Василів. 

Як голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розслідування вбивства Катерини Гандзюк та нападів на інших…

Опубліковано Ігором Василевим Понеділок, 6 квітня 2020 р.

Незадовго до звернення членів ТСК на сайті “Української правди” вийшло інтерв’ю з Трепаком, у якому він розповів про тиск із боку нового керівництва Офісу генпрокурора, зокрема нібито через його позицію щодо розслідування нападу на Сергія Стерненка. 

“Генпрокурор була вкрай незадоволена моєю позицією. Висновок був одностайний і однозначний – за матеріалами справи підстав для повідомлення Стерненку про підозру у вчиненні будь-якого злочину немає”, – розповів він про реакцію Венедіктової, яка хотіла вручити Стерненку підозру за вбивство його нападника. 

Члени ТСК вимагають надати офіційні роз’яснення щодо тиску на Трепака для підписання підозри Стерненку та звільнення від функціональних обов’язків стосовно координації департаменту, який розслідував справу вбивства Катерини Гандзюк та нападів на інших активістів.

“Переконаний, що це суперечить не тільки процесуальному законодавству, а й морально-етичним нормам”, – зазначив Василів. 

Нагадаємо, що 27 березня новопризначена очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова усунула свого заступника Віктора Трепака від справ Майдану, справи вбивства Катерини Гандзюк, справи нападу на одеського активіста Сергія Стерненка та інших справ, які розслідує СБУ. Згодом родини Небесної сотні та батько Катерини Гандзюк звернулися до влади через це. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter