Троє білоруських журналістів можуть отримати реальні строки за висвітлення протестів

Дата: 02 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

У Білорусі трьох журналістів, яких напередодні затримали силовики, звинувачують в організації масових заворушень.

Про це повідомляє видання TUT.by.

Розгін недільної акції протесту в Білорусі

Трьом журналістам телеканалу “Белсат” Дмитру Кравчуку, Артему Богославському і Дмитру Солтану (Буянову) вже оголосили про підозру. Чоловікам загрожує до трьох років позбавлення волі. Раніше журналістів уже штрафували та саджали під арешт за роботу на акціях протесту, які тривають у країні із серпня. 

На недільній акції 1 листопада силовики затримали в Білорусі понад 300 людей. Наразі, за даними Слідчого комітету республіки, 231 затриманого також підозрюють в організації та підготовці дій, що грубо порушують громадський порядок. Білоруські силовики стверджують, що люди не корилися владі, пошкодили міську інфраструктуру та їхню машину.

Нагадаємо, що протести в Білорусі не закінчуються з 9 серпня. Люди вийшли на вулиці, щоб висловити своє невдоволення масштабними фальсифікаціями на виборах президента, які вчергове нібито виграв Лукашенко. Лише за перші декілька днів тисячі білорусів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися та катували. За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. 

До протестів за цей час уже встигли долучитися працівники державних підприємств, шкіл, журналістиколишні посадовціпенсіонери та навіть лауреатка Нобелівської премії Світлана Алексієвич

За висвітлення протестів влада Білорусі тисне й на медіа та журналістів. У вересні шістьом журналістам дали по три доби арешту та визнали учасниками мітингу. Згодом суд забрав статус ЗМІ в одного з найпопулярніших видань країни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter