“Пенсіонери за зміни”: літні мінчани вийшли на марш

Дата: 05 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У Мінську з вимогою відставки Олександра Лукашенка та припинення насильства силовиків щодо мітингувальників вийшли пенсіонери. 

Про це повідомляє TUT.by.

За майже два місяці, поки в країні продовжується протест проти результатів президентських виборів, до акцій встигли долучитися працівники державних підприємств, шкіл, журналістиколишні посадовці, спортсмени та лауреатка Нобелівської премії Світлана Алексієвич. Білоруси регулярно збираються на багатотисячні акції, під час останньої з яких силовики затримали майже 250 людей. 

Пенсіонери, які вийшли в центр Мінська, тримали в руках плакати, на яких було написано “Пенсіонери за зміни”, “Ні – геноциду білоруського народу”, “Я не вірю Лукашенку, БТ і RT, вірю своїм дітям і Світлані Алексієвич” та “Пенсіонери проти беззаконня, насильства і брехні”. Учасники маршу також скандували “Бабусі проти ОМОНу”, коли проходили повз будівлю КДБ. 

 

Нагадаємо, що лише за перші декілька днів протестів у Білорусі тисячі людей опинилися в ізоляторах, де з них знущалися та катували. За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. 

Нещодавно десятки тисяч білорусів подали звернення проти Олександра Лукашенка до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Відомо, що білоруські силовики не тільки затримують мітингувальників на вулицях, але й попереджують усіх громадян про “неприпустимість участі в масових акціях” телефоном. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter