Білоруські силовики розсилають громадянам попередження про неприпустимість участі в протестах

Дата: 02 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Білоруські користувачі мобільного зв’язку почали отримувати повідомлення від імені МВС про неприпустимість участі в акціях протесту, що не вщухають у країні вже майже два місяці. 

Про це повідомляє TUT.by.

У повідомленнях, на які неможливо відповісти, людей називають “порушниками порядку проведення масових заходів” та стверджують, що порушення зафіксували на фото- та відеофіксаторах. Оператори мобільного зв’язку розповіли журналістам, що МВС надсилає повідомлення згідно із законодавством як соціальну рекламу.

Повідомлення, як розповідають у соцмережах білоруси, надходять не тільки учасникам акцій, але й прихильникам самопроголошеного Олександра Лукашенка. 

Нагадаємо, що 9 серпня в Білорусі спалахнули масові протести. Люди вийшли на вулиці, щоб домогтися чесного підрахунку голосів на президентських виборах, які, за даними ЦВК, вчергове виграв Олександр Лукашенко. Лише за перші декілька днів протестів тисячі людей опинилися в ізоляторах, де з них знущались та катували. За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. 

Нещодавно десятки тисяч білорусів подали звернення проти Олександра Лукашенка в Міжнародний кримінальний суд у Гаазі.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter