За підтримку протестів затримали відому білоруську баскетболістку Олену Левченко

Дата: 30 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У Білорусі на 15 діб арештували відому баскетболістку Олену Левченко.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Левченко грала за збірну Білорусі на чемпіонаті світу, а журналісти називають її однією з найвідоміших спортсменок країни. Після початку протестів вона активно підтримувала незгодних з офіційними результатами виборів білорусів, висловлювалася проти насильства, за проведення повторних виборів, а також підписала відкритого листа до влади й силовиків.

Про затримання Левченко повідомила своєму адвокату. Вона планувала вилетіти з країни на планове лікування і реабілітацію, однак її зупинили прямо в аеропорту. Силовики звинувачують спортсменку в порушенні порядку організації або проведення масових заходів. Офіційно білоруські правоохоронці не підтверджували факту перебування Левченко в РУВС, однак згодом повідомили, що вона в ізоляторі на Окрестіна, де на початку протестів катували затриманих

Нагадаємо, що протести, спричинені невдоволенням результатами президентських виборів, не вщухають у Білорусі з 9 серпня, і до них уже встигли долучитися працівники державних підприємств, шкіл, журналістиколишні посадовці та навіть лауреатка Нобелівської премії Світлана Алексієвич. Білоруси регулярно збираються на багатотисячні акції, які збирають не менш ніж 100 тис. осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter