Судитимуть російського нацгвардійця, який у Бучі розстріляв батька з сином на велосипедах: хлопець вижив

Дата: 31 Березня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо російського військового 2 оперативної роти управління Федеральної служби військ нацгвардії РФ по Ярославській області, якому закидають жорстоке поводження з цивільним населенням, поєднане з умисним вбивством. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото підозрюваного, яке публікують слідчі, та Кашин Олександр Володимирович

Імені підозрюваного правоохоронці не називають, але його профіль можна знайти у Книзі катів українського народу. 

Підозрюваний – 29-річинй Кашин Олександр Володимирович з міста Ярославль.  

Слідчі вважають, що він винен у вбивстві 47-річного Руслана Нечепуренка.  ZMINA торік розповідала про цей випадок: батько з сином Юрієм поїхали на велосипедах по гуманітарну допомогу у Бучі. На той час у будинку родини майже два тижні не було газу, світла та води.

“З-за будинку вийшов російський військовий. Ми зупинилися, підняли руки, сказали, що в нас немає зброї. Але солдат почав стріляти по батьку. Він впав. Далі військовий почав стріляти по мені. Я повалився на землю. Солдат ще вистрелив у капюшон, але куля не зачепила голову”, – пригадував хлопець про події з лікарні. 

Мати розповідала зі слів сина, що стріляти підозрюваний почав тоді, коли батько повернувся, щоб побачити, як там Юрій.

14-річний хлопець отримав кульове поранення в передпліччя та палець. 

14-річний Юрій отримав кульове поранення в передпліччя та палець. Фото: НДСЛ “Охматдит”

Якщо суд визнає російського військового винним, то він може отримати довічне. 

Бучанський район Київщини торік знаходився 33 дні під російською окупацією. За цей час російські військові скоїли тут понад 9000 воєнних злочинів та вбили 1400 мирних мешканців, серед яких 37 дітей. Чимало з цих людей закатували.

”Переконаний, всі ці злочини – не випадковість. Це частина спланованої стратегії Росії, спрямованої на знищення України як держави та українців як нації. Ми не зупинимося, поки всі організатори та виконавці воєнних злочинів не отримають вироки”, – сказав у першу річницю деокупації Київщини генеральний прокурор України Андрій Костін

Слова Костіна щодо спланованої стратегії підтверджують й висновки комісії з розслідування порушень в Україні, уповноваженою Радою ООН з прав людини. Експерти виявили закономірність нападів російських військових на цивільних не тільки у Київській, але й у Харківській та Сумській областях. 

Пов’язує усі ці напади те, що жертви знаходились у дорозі, аби задовольнити потреби, наприклад, у харчах, були в цивільному одязі, не мали зброї, а деякі автівки мали напис “діти” на вікнах.

Нагадаємо, що довічне загрожує російському військовому Ільяру Саянову.

Його підозрюють у вбивстві торік волонтера на Київщині, який віз хліб родинам з дітьми. Після першого пострілу чоловік не помер, утім, російські військові витягли його з машини та розстріляли. Тіло вбивці відвезли за пів кілометра від місця злочину та кинули в каналізаційний колодязь, де його знайшли лише через пів року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter