У Бучі російський військовий застрелив батька на очах у дитини

Дата: 22 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російський військовий убив батька багатодітної родини на очах у 14-річного сина. Підліток отримав кульове поранення руки. 

Про це повідомили в Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит”.

14-річний Юрій отримав кульове поранення в руку, передпліччя та палець. Джерело: НДСЛ “Охматдит”

17 березня у Бучі 47-річний Руслан Нечепуренко разом з 14-річним сином Юрієм вирушили по гуманітарну допомогу та ліки до центру міста.

На той час у будинку родини майже два тижні не було газу, світла та води.

“Ми їхали на велосипедах, коли з-за будинку вийшов російський військовий. Ми зупинилися, підняли руки, сказали, що в нас немає зброї. Але солдат почав стріляти по батьку. Він впав. Далі військовий почав стріляти по мені, дві кулі потрапили в руку. Я повалився на землю. Солдат ще вистрелив у капюшон, але куля не зачепила голову”, – розповідає Юра.

За словами підлітка, він ще кілька хвилин пролежав на землі після того, як російський військовий спробував убити його. Коли окупант пішов, поранений хлопець побіг до найближчого притулку. Ним виявився місцевий дитсадок. Там дитині надали першу медичну допомогу.

Після цього Юрій дістався додому і розповів матері та двом братам про вбивство батька. За словами хлопця, спочатку російський військовий запитав, куди вони прямують, батько та син відповіли, що йдуть по харчі.

Вони підняли руки й сказали, що загрози не представляють, що в них нічого протизаконного немає. У кожного були на руці білі пов’язки. Як пояснила дитина, тато в один момент повернувся, щоб побачити, як там син. І в цей момент ця тварюка почала в нього стріляти на очах у сина”, – переказує слова сина дружина загиблого Алла Нечепуренко.

Вона підкреслила, що росіянин стріляв прицільно: у серце та голову. Навіть не намагався налякати пострілами по руках чи ногах, а одразу хотів убити чоловіка.

Сім’я Нечепуренків два дні не могла забрати тіло загиблого, щоб поховати його. Коли їм усе ж вдалося повернутися за чоловіком, на його руці вже не було білої пов’язки. Її зняли російські військові.

Крім того, у загиблого поцупили телефон, гаманець і навіть ключі від будинку. Родина самотужки поховала батька на подвір’ї свого дому.

“Три мої сини залишилися без батька. Я розуміла, що мені необхідно рятувати дітей та себе. Нам повідомили, що 19 березня буде “зелений коридор”, втім до місця збору необхідно було дібратися самостійно. Ми йшли тією вулицею, де розстріляли мого чоловіка. Ми йшли й щосекунди молилися за своє життя. Ми чули вибухи поруч, нас зупиняли російські вбивці. Ми йшли й щосекунди прощалися з життям”, – згадує дружина загиблого.

Родині вдалося вціліти й евакуюватися на Черкащину. Однак невдовзі довелося приїхати до Києва в “Охматдит”, щоб зафіксувати всі поранення 14-річного Юрія.

Крім того, хлопцю потрібна медична допомога: він отримав кульове поранення в руку, передпліччя та палець. Зараз його життю нічого не загрожує.

Нагадаємо, за даними ООН, від початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну до кінця доби 19 березня Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 2361 жертву серед цивільного населення країни: 902 убитих та 1459 поранених.

Серед убитих – 179 чоловіків, 134 жінки, 11 дівчаток та 25 хлопчиків, а також 39 дітей та 514 дорослих, стать яких поки що невідома.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter