В Україну повернули тіла 140 полеглих захисників

Дата: 26 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

26 квітня, у пʼятницю, Україна у результаті репатріаційних заходів змогла повернути тіла 140 полеглих військових.

Про це повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими

Фото: Getty Images

Так, вдалося репатріювати 112 тіл оборонців, які воювали на Донецькому напрямку, 20 полеглих воїнів, які перебували на Луганському напрямку, 5 тіл оборонців з Сумського напрямку, а також двох полеглих воїнів із Запорізького напрямку та одного із Херсонського.

Тепер Збройні сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих, а після ідентифікації тіла оборонців передадуть родинам для гідного поховання.

У Коордштабі зазначили, що загиблих військових повернули завдяки взаємодії співробітників штабу зі Службою безпеки України, Міністерством внутрішніх справ, Секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, ЗСУ, ДСНС, іншими представниками структур Сектору безпеки та оборони України. Окрему подяку за сприяння висловили Міжнародному комітету Червоного Хреста.

Нагадаємо, що під час попереднього обміну тілами загиблих військових, який відбувся 12 квітня на територію України повернули тіла 99 українських військових, які загинули на фронті. 77 військових, тіла яких вдалося репатріювати, воювали на Донецькому напрямку. Ще 20 полеглих воїнів повернули із Запорізького напрямку, а двох – з Харківського. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter